Sport
TUŽNA VIJEST

F1 se oprašta od Franka Williamsa
Objavljeno 28. studenog, 2021.
Osnovač i bivši direktor momčadi Formule 1 Williams Racing, Frank Williams, preminuo je u nedjelju u dobi od 79 godina, objavila je britanska momčad.



- S velikom tugom objavljujemo smrt Sir Franka Williamsa, osnivača i vođe našeg tima. Danas se sjećamo čovjeka koji nam je bio inspiracija. Nakon što je u petak primljen u bolnicu, Sir Frank je mirno preminuo okružen svojom obitelji - objavio je Williams, pozvavši navijače da umjesto cvijeća doniraju novac u fond za istraživanje bolesti kralježnice.



Williams je 1986. doživio tešku automobilsku nesreću u Francuskoj i ostao je paraliziran. Nakon toga je nekoliko puta završavao u bolnici zbog upale pluća, a u nedjelju je preminuo. Williams je momčad osnovao 1977. i postao jedan od najuspješnijih konstruktora u F1. Njegova momčad osvojila je devet konstruktorskih i sedam vozačkih naslova, posljednji s Kanađaninom Jacquesom Villeneuveom 1997. Za njegov tim, među ostalima, vozili su Nelson Piquet, Nigel Mansell i Alain Prost. No 1994. doživio je, kako je rekao, svoj najgori trenutak u Formuli 1, kada je Ayrton Senna poginuo u Imoli.



U Formuli 1 bio je aktivan u raznim ulogama gotovo pedeset godina. Upravljanje ekipom proteklo desetljeće prepustio je svojoj kćeri Claire, a Britanac i njegova obitelj napustili su F1 ranije ove godine, nakon što su prodali momčad tvrtki Dorilton Capital.



- Bio je pravi div našeg sporta, prevladao je najteže izazove u životu i svaki se dan borio za pobjedu na stazi i izvan nje - poručili su iz F1.



Ivana Liović
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike