Osijek
GRAD OSIJEK I EU CENTAR

Obrazovanje za Python developera
Objavljeno 21. listopada, 2021.
Iako već vlada veliko zanimanje, u udruzi EU centar i Gradu Osijeku, kao partnerima, odlučili su dati još medijske pozornosti na realizaciju projekta "Zelena zanimanja i komunikacija za posao - garancija bolje budućnosti u Slavoniji". Riječ je o projektu kojima se dugotrajno nezaposlenim mladima osobama, ali i ostalim marginaliziranim skupinama, nastoji poboljšati kompetencije prilikom pronalaženja zaposlenja. Stoga su u četvrtak u gradskoj upravi Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika i Domagoj Vidaković, uime udruge dodatno pojasnili o čemu je riječ.

- Projekt je ukupne vrijednosti 1,1 milijuna kuna, a ima za cilj povećati mogućnost zapošljavanja pripadnika marginaliziranih skupina kroz program edukacije za Python developera. Riječ je o programu obrazovanja koji mogu pohađati oni koji prvi put ulaze u svijet programiranja pomoću programskog jezika Python - izvijestio je Vidaković. Ritam je doista zahtjevan, riječ je o 250 sati obuke on-line, koja će početi polovinom studenoga i trajati do sredine svibnja.

Druga je aktivnost unutar ovog projekta komunikacija za posao, gdje će polaznici razvijati vještine nužne za pronalazak i zadržavanje posla u dinamičnom okruženju.

- Ovaj projekt utječe na tržište rada u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji te Slavoniji i Baranji. Ugrožene i marginalizirane skupine dobit će priliku obrazovati se za ona zanimanja koja su najtraženija na tržištu rada. Osim programiranja, polaznici će naučiti i komunicirati na način da budu spremniji ući na tržište rada. Ovime ćemo pomoći i poslodavcima i polaznicima ovog programa da lakše dođu do posla - rekao je Vulin.

Prijave su otvorene na stranici udruge, a budući da postoji veliko zanimanje, morat će napraviti odabir polaznika. D. Kuštro
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike