Crna kronika
VIKEND NIJE MOGAO PROĆI BEZ ALKOHOLIZIRANIH NA CESTAMA

Pijani se upustili u vožnju automobilom, a trebali biti kod kuće u samoizolaciji
Objavljeno 28. rujna, 2021.

Protekloga vikenda u Osječko-baranjskoj županiji u prometu je zaustavljen 41 pijani vozač - 35 ih je bilo za upravljačem automobila, a zaustavljeno je i pet biciklista te mopedist. U navedenom vremenu evidentirano je i 239 prekršaja, od kojih, između ostaloga, 120 prekoračenja brzine.



Najpijaniji je bio 30-godišnjak iz Branjine, koji je zaustavljen u subotu u 21.55 na državnoj cesti 212, između Karanca i Kneževih Vinograda. Vozač je imao 2,54 promila alkohola u krvi, a vozio je moped iako mu je vozačka dozvola poništena. Moped mu je privremeno oduzet, a sud ga je poslao u zatvor na 14 dana. Za prekršaje koje je napravio predviđena je novčana kazna u iznosu od maksimalno 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada ponovno položi vozački ispit i 12 negativnih prekršajnih bodova. Ista kazna očekuje i 28-godišnjaka iz Vladislavaca koji je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem 1,98 promila alkohola u krvi zatečen za upravljačem automobila u nedjelju 20-ak minuta nakon ponoći u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku. Vozač je uhićen.

Uhićen je i 44-godišnjak iz Brijesta i očekuje ga ista kazna kao prethodni dvojac. Naime, njegov je automobil zaustavljen u nedjelju oko 23.25 u Reisnerovoj ulici u Osijeku, a 44-godišnji vozač imao je 2,40 promila alkohola u krvi i vozio je iako je otprije imao zabranu. Svi spomenuti samo su neki od prometnih prekršitelja.

U Brodsko-posavskoj županiji u prometu su pak zatečena dva pijana vozača koja su trebala biti u samoizolaciji. Policajci iz Slavonskog Broda u petak su u 23.25 u prometu zaustavili automobil kojim je upravljao 19-godišnjak pod utjecajem 1,27 promila. No daljnjim provjerama utvrđeno je kako su vozač i njegov 20-godišnji suvozač trebali biti u samoizolaciji. Uza sve navedeno, suvozač nije bio vezan pojasom. U nedjelju oko 18 sati policija je kontrolirala automobil kojim je upravljao 57-godišnjak pod utjecajem 1,45 promila alkohola, a i on je bio u prometu umjesto u samoizolaciji.

U subotu 25 minuta nakon ponoći u mjestu Davor zaustavljen je automobil kojim je s 2,38 promila upravljao 41-godišnjak. Kod sebe nije imao vozačku dozvolu ni osobnu iskaznicu, ali ni bilo koji drugi dokument za provjeru identiteta. Uza sve to, vikao je i vrijeđao policajce. S.Lacić
Za vikend u

Osječko-baranjskoj županiji zaustavljen je 41 pijani vozač

Najčitanije iz rubrike