Regija
NOVA POTVRDA KVALITETE

Srednjoj školi Valpovo za dva projekta gotovo 150.000 eura
Objavljeno 23. rujna, 2021.
VALPOVO - Nove dobre vijesti ovih dana stižu iz Srednje škole Valpovo - Agencija za mobilnost i programe EU-a odobrila joj je nepovratnih 114.650 eura za novi projekt Erasmus+ iz područja strukovnog obrazovanja. S obzirom na to da je škola nositelj Erasmus akreditacije za razdoblje od 2021. do 2027. godine, odobrena su tražena financijska sredstva samo uz formalne kriterije prihvatljivosti, pa škola nije bila u obvezi proći zahtjevnu proceduru ocjenjivanja natječajne prijave.

- Financijska su sredstva namijenjena za provedbu mobilnosti, boravak i provedbu praktične nastave u raznim zemljama Europske unije. Učenici će upoznati suvremene tehnologije iz strukovnih sektora elektrotehnike i računalstva, strojarstva i ekonomije te poboljšati stručne vještine i kompetencije. Uz učenike će "job shadowing" polaziti i njihovi nastavnici strukovnih predmeta i praktične nastave, a osim toga i specijalizirane edukacije, tečajeve i radionice sa svrhom poboljšanja njihovih kompetencija u poučavanju strukovnih predmeta i sadržaja - kaže ravnateljica Srednje škole Valpovo, Svjetlana Kalpić.

Drugi je projekt pod nazivom A.R.T.I.S.T odobren iz programa općeg obrazovanja u vrijednosti od 30.370 eura, a odnosi se na provedbu aktivnosti iz umjetnosti i kulture u kategoriji Školska partnerstva. Zemlje partneri u projektu su: Poljska, Italija, Španjolska, Švedska i Turska.

Srednja škola Valpovo već je godinama prepoznatljiva po sudjelovanju u raznim međunarodnim projektima te povlačenju novca iz EU fondova. Projekte provode timovi čije iskustvo jamči kvalitetan rad. Voditelj i koordinator projekata je nastavnik Krunoslav Vukelić, a i ravnateljica je aktivno uključena i sudjeluje u svim projektnim aktivnostima te koordinira provedbu projektnih ciklusa.

- Uz zainteresiranost naših učenika i podršku roditelja, ne dvojimo da ćemo i ove projekte uspješno realizirati. Tako ćemo našim učenicima i nastavnicima ponuditi mogućnost drukčijeg učenja te nastaviti kontinuitet stjecanja znanja i vještina u raznim zemljama EU-a, a nadamo se da nas u tome neće spriječiti nove epidemiološke mjere - zaključuje ravnateljica. L. Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike