Autoglas
ŽELJA ROSTECA

AvtoVaz želi što više Lada na tlu Rusije
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Udio marke Lada na ruskom tržištu automobila do kraja 2021. godine iznosit će između 22 i 23 posto, rekao je šef Rosteca, jednog od vlasnika Lade, Sergej Čemezov. "Udio Lade na ruskom tržištu trebao bi biti 22-23 posto," rekao je Čemezov, a prenose mediji. "Polazimo od realne prognoze da bi cjelokupno rusko tržište moglo premašiti 1,8 milijuna vozila 2021. godine, ali samo ako se prevlada kriza s opskrbom elektroničkim komponentama i država podupre kupnju u četvrtom tromjesečju", dodao je Čemezov.

Prethodno je predsjednik AvtoVaza Nicolas Maure rekao da tvrtka očekuje značajan rast na ruskom tržištu automobila 2021. godine u slučaju nastavka mjera državne potpore automobilskoj industriji, kao i ako se uspostavi opskrba elektroničkim komponentama. Također je izvijestio da AvtoVaz planira u iduće četiri godine predstaviti pet novih modela Lade i u roku od pet godina dovesti tu marku u viši cjenovni segment. U prvoj polovini godine u Rusiji je prodano 200 tisuća Lada.

Lade su razvrstane u pet skupina modela: Vesta, Xray, Largus, Granta i Niva. Vlasnici AvtoVaza, u čijim pogonima se proizvode Lade, jesu Renault - Alliance Rostec Auto s udjelom od 68 posto i ruska državna korporacija Rostec s 32 posto. Francuska grupacija pojavila se u ožujku 2008. godine kada je Renault kupio 25 % udjela AvtoVaza u vrijednosti jedne milijarde američkih dolara. H
Možda ste propustili...

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala