Sport
DOMINIK LIVAKOVIĆ I MATEO KOVAČIĆ O OČEKIVANJIMA PROTIV ENGLESKE I CIJELOG EURA

Pobjeda nad domaćinom dala
bi nam jak vjetar u leđa
Objavljeno 11. lipnja, 2021.

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju počinje nastup na svom šestom Euru. Suparnik na otvaranju naše skupine D nije mogao biti teži, jer Vatreni će na Wembleyju odmjeriti snage s jednim od favorita natjecanja Engleskom.



Značaj prvog susreta na velikom natjecanju poznat je svima, često ishod zna usmjeriti cijeli turnir, što je istaknuo i Dominik Livaković.- Jako je važno početi turnir s pozitivnim rezultatom i nadam se da ćemo ga i ostvariti. Moja iskustva s Englezima su dobra i nadam se da će se nastaviti. To su sve napadači svjetske klase, ali nadam se da ćemo se dobro s njima nositi i da ćemo ih zaustaviti. Kane je odličan, igrao sam protiv Sterlinga, strašno je brz, no teško je izdvojiti jednog igrača koji je iznad svih ostalih. Odradili smo nekoliko sastanaka i mislim da smo pohvatali sve što izbornik želi. Dobro to izgleda na treningu, i nadam se da će biti i na utakmici.

Livaković je baš protiv Engleske, na Rujevici, u Ligi nacija odigrao prvi natjecateljski susret u nacionalnom dresu, a u nedjelju će protiv istog suparnika imati debi i na velikim natjecanjima.

- Mislim da ne postoji ništa veće nego igrati za svoju državu na velikom natjecanju, stoga će dvoboj s Engleskom biti najveća utakmica moje karijere."Jedinica" Vatrenih smatra kako je naša prednost u veznom redu, iako to ne znači kako Englezi nisu kvalitetni u tom dijelu momčadi.- Mislim da je naš vezni red bolji od njihovog, i nadam se da će vezni red to dobro odraditi. Tu vidim veliku priliku za nas. Ne kažem da su engleski veznjaci manje dobri, isto su jako kvalitetni, ali s obzirom na Luku, Matea, Broza, Vlašić igra isto odlično..., mislim da su u visokoj formi i prema tome mislim da je prednost na našoj strani. Mateo Kovačić jedini je naš reprezentativac iz Premier lige, a u nedjelju će se sučeliti i s nekim suigračima iz Chelseaja, s kojima je nedavno osvojio Ligu prvaka.- Očekuje nas jako teška utakmica. Znamo koliko su Englezi mladi, dobri, brzi i agresivni. Bit će teško, igraju kod kuće. Navijači od njih očekuju mnogo, ali mi smo spremni na to. Suigrače iz Chelseaja vidjet ću u nedjelju, poželjeli smo sreću poslije Lige prvaka, ali svatko je na svojoj strani i bori se za svoju zemlju.Povijesni uspjeh iz Rusije prije tri godine značajno je podigao očekivanja hrvatskih navijača, svjestan je toga i Kovačić.- Na svakom treningu svaki igrač daje sve od sebe. Ovo je za nas veliki turnir i znamo da se i od nas mnogo očekuje. Najvažnije je ostati mirne glave, usredotočen na prvu utakmicu i idemo po pobjedu koja bi nam dala veliki vjetar u leđa - rekao je Kovačić, istaknuvši i sam kako je istina da u reprezentaciji nije dao svoje najbolje utakmice, ali da se ne obazire na loše komentare nekih stručnjaka i trenera.

S čime bi bio zadovoljan?

- Prolazak skupine bio bi uspjeh, a onda ćemo vidjeti što će biti dalje. I u Rusiji smo vidjeli da se u nokaut-fazi svašta može dogoditi - poručio je hrvatski veznjak.


Goran Roguljić

Dominik Livaković vratar Hrvatske

- Mislim da ne postoji ništa veće nego igrati za svoju državu na velikom natjecanju, stoga će dvoboj s Engleskom biti najveća utakmica moje karijere.

Luka je fenomenalan
Engleske novinare zanimalo je kako Kovačić ocjenjuje Luku Modrića i njegovu dugovječnost na vrhu najboljih svjetskih veznjaka. - Luka je specifičan, ne znam kako bih ga opisao. Vrhunski je profesionalac, s velikom je mukom i radom postigao ovo što je danas. Najbolji je veznjak na svijetu i u ovim godinama, u kojima je većina u silaznoj putanji, a on je i dalje na vrhu. Fenomenalan je, mnogo je dao za Hrvatsku i svoj klub, jednostavno je drugačiji od svih, njegova je igra drugačija. Bit će zapamćen bar kao jedan od tri najbolja vezna u zadnjih ne znam koliko godina.
Najčitanije iz rubrike