Sport
TREĆA NL ISTOK

Slavonija odlazi kod Tomislava po tri boda i “jedinicu” na tablici
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Prvenstvo na trećeligaškom Istoku ulazi u završnu fazu, a još je niz otvorenih pitanja, kako na vrhu tablice tako i pri dnu. U borbi za naslov prvaka su Čepin, Tomislav iz Donjih Andrijevaca i Slavonija, a ponovno prema jedinici gleda i Đakovo Croatia. Slična gužva vlada u drugom dijelu tablice, pri dnu. Županjski Graničar sjajno igra ovoga proljeća, prošlog kola pobjegao je s posljednjeg mjesta i "fenjer" prepustio Kutjevu, koje je s 22 boda sada posljednje. Kutjevčani su na "minus tri" u odnosu prema Graničaru, a Oriolik, Slavija, Tomislav iz Cerne i Sloga imaju samo bod više od Županjaca. Razlika je premalena, jedna pobjeda, odnosno jedan kiks, mijenja mogo toga. Jedno je sigurno, završnica će biti zanimljiva, a ovoga vikenda veliki derbi igra se na donjoandrijevačkom "Buhaču". Tomislavu u goste stiže Slavonija, domaćin se prošlog kola osramotio u Novoj Gradišci kod Sloge, gdje je izgubio s čak 5:0 i propustio zasjesti na sam vrh kolone. Nakon najtežeg poraza ovog prvenstva Tomislav na svom "Buhaču" u derbiju protiv Požežana traži povratak na pobjednički put, zadatak neće biti nimalo lak, Slavonija je dobra i ozbiljna u namjeri uhvatiti prvo mjesto. Trenutno su ispred Požežana Čepin s dva boda i Andrijevčani s jednim više. Slavonija je nedavno poražena u Cerni kod Tomislava, a kod ovog iz Donjih Andrijevaca ne bi si smjela dopustiti gubitak bodova, jer u tom će slučaju biti dalje od cilja, odnosno prvog mjesta. Moglo bi na "Buhaču" biti zanimljivo i efikasno, ipak će na terenu biti tri sjajna strijelca, prvi topnik lige, iz redova domaćih, Ivan Tunuković (14), te "slavonijaši" Matej Martinović (13) i Ivan Antunović (10). Lider iz Čepina ide na gostovanje u vukovarsku "Rupu", gdje ga čeka Vuteks Sloga. Vukovarci igraju promjenjivo, a ni Čepin u posljedje vrijeme nije baš nešto uvjerljiv. Momčad Josipa Milardovića izgubila je derbi u Donjim Andrijevcima, a onda je u prošloj etapi poražena kod kuće od Grančara, te izgubila znatniju bodovnu prednost. Čepinčani ove sezone imaju neriješenih računa s Vuteks Slogom, koja je u prvom dijelu prvenstva slavila kraj Uljare, pa sad "zeleni" idu uzvratiti istom mjerom. No ni jednom gostu u "Rupi" nije lagano, usto Vukovarci nisu još matematički potvrdili ostanak, pa lidera sigurno čeka težak posao. Đakovčani su se ponovno uključili u borbu za vrh, ali 24. kolo im ne nosi nimalo lagano gostovanje, kraj bazena u Baranji. U Kneževim Vinogradima Borac malo toga prepušta gostima, Đakovčani nisu previše uvjerljivi izvan svog doma, ali za njih je ulog golem i trebali bi nešto ponijeti kući, jer bi u suprotnom ponovno mogli ispasti iz utrke za najviše pozicije.

Graničar je najbolja proljetna momčad lige, a sad bi na tablici mogli napraviti i korak više ako Slogu iz Županje pošalju praznih ruku. Sloga ovog prvenstva nikoga nije dobila u gostima, Županjci igraju sjajno i novim trobodom napravili bi velik posao u borbi za ostanak. I. Liović

 
Standings provided by Sofascore
Parovi 24. kola
Danas (subota) igraju parovi: Valpovka (Valpovo) - Bedem (Ivankovo), NAŠK (Našice) - Orioilik (Oriovac), Slavija (Pleternica) - Svačić (Stari Slatnik), Borac (Kneževi Vinogradi) - Đakovo Croatia i Vuteks Sloga (Vukovar) - Čepin, a u nedjelju Graničar (Županja) - Sloga (Nova Gradiška), Tomislav (Donji Andrijevci) - Slavonija (Požega) i Kutjevo - Tomislav (Cerna). Sve utakmice počinju u 17 sati.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike