Regija
RAD NA PROMIDŽBI SELA

Za rujan su najavili prvi “Mammothfest”
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
MOHOVO - Udruga "Dolina mamuta" iz Mohova nedavno je na natječaju HEP-a dobila deset tisuća kuna za sufinanciranje projekta "Kroz Dolinu mamuta". Kako je rekao predsjednik udruge Goran Popović, novac će utrošiti u opremanje specijalizirane sobe u Domu kulture.

- U tom prostoru želimo napraviti svojevrsni muzej. Izradit ćemo replike fosilnih ostataka pronađenih u Mohovu proteklih godina i postaviti ih kao stalni postav, uz detaljne opise i fotografije. U planu je izraditi 15-ak replika, s tim da ćemo postav vremenom proširivati - naveo je Popović, dodajući kako će time obogatiti sadržaj i turističku ponudu svoga mjesta.

Na tomu neće stati, s obzirom na to da već sada pripremaju novu manifestaciju koju će organizirati u rujnu. Riječ je o "Mammothfestu" kojim, uz već tradicionalnu fišijadu i program "Advent u Mohovu", žele promovirati Dolinu mamuta i stare zanate, kroz organizaciju druženja i zanimljivih programa za djecu i mlade.

- U suradnji s lovačkim društvom i mjesnim OPG-ovima za dva dana festivala pripremit ćemo nekoliko specifičnih delicija. Posebnu ćemo pozornost posvetiti djeci i pripremiti kreativan program u suradnji s osnovnim školama. Na lokaciji pronalaska kostiju sakrit ćemo nekoliko replika, djeci dati posebno nacrtane mape koje će im pomoći da pronađu replike. Na taj način namjeravamo ih uputiti u arheološke aktivnosti na zabavan i njihovom uzrastu primjeren način - naglasio je Popović, koji je više puta u proteklih osam godina u Mohovu pronalazio ostatke mamuta i na temelju tih otkrića odlučio izraditi cijeli brend te širu hrvatsku javnost upoznati sa svojim otkrićima.

Dodao je kako i pri realizaciji nekih drugih programa imaju odličnu suradnju s nastavnicima i učenicima. Podsjećamo kako je koncem prošle godine udruga imala dva velika peha. Prvo im je jak vjetar porušio slamnatu skulpturu mamuta, a potom je ovaj simbol Mohova izgorio zbog kratkog spoja na ukrasnim lampicama. Iz udruge ističu kako ih to nije obeshrabrilo i s optimizmom gledaju u budućnost. D. Korpoš
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

Najčitanije iz rubrike