Crna kronika
UHIĆEN 41-GODIŠNJAK IZ IVANKOVA

Stari znanac policije provaljivao u automobile u Vinkovcima
Objavljeno 9. travnja, 2021.
Stari znanac policije po raznovrsnim kaznenim djelima, 41-godišnjak iz sela Ivankovo u vinkovačkoj okolici, koji problema, navodno, ima i s narkoticima, "pao" je zbog čak sedam (ne)djela što ih je u Vinkovcima počinio u samo nekoliko dana, od 2. do 7. travnja. Mahom se radilo o provalama u automobile iz kojih je krao što god mu je došlo pod ruku, a kada je razotkriven i uhićen, policija mu je pronašla i drogu - speed.

Policija je o tom slučaju izvijestila u četvrtak, nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja nad 41-godišnjim Ivankovčaninom kojeg sumnjiče za više počinjenih kaznenih djela - krađa i teških krađa, te računalne prijevare, dok je za manju količinu speeda prekršajno prijavljen. Naime, u dva automobila je u Vinkovcima provalio proteklog vikenda, a ukrao je među ostalim i bankovne kartice koje je potom i zloupotrijebio, no domogao se tek manje novčane svote jer je bankovne kartice koristio u trgovinama.

Nakon uhićenja policijski inspektori su počeli "kopati" po provalama koje su se i ranije dogodila na vinkovačkom području, a pokazalo se da su i one povezane s Ivankovčaninom. Policija je, naime, daljnjim istraživanjem utvrdila da je 41-godišnjak počinio krađu i u noći 7./8. ožujka u Vinkovcima, gdje je iz automobila lokalne televizije ukrao dijelove opreme za snimanje. Pokazalo se da je "kriv" i za krađu 2./3. travnja u vinkovačkoj Ulici I. Kozarca gdje je iz automobila šibenskih tablica ukrao odjevne predmete, punjače za mobitele i novac, a oštećeni 22-godišnji Vinkovčanin pretrpio je materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Naposljetku su policijski službenici utvrdili i da je isti 41-godišnjak 3. travnja u Vinkovcima, u Ulici D. Ž. Karle, iz parkiranog automobila vinkovačkih tablica ukrao bankovne kartice, videokameru, punjač za mobitel i jaknu, na štetu 32-godišnjeg Vinkovčanina.

- Policija je otkrivenog počinitelja, 41-godišnjaka iz Ivankova, zbog sumnje na niz kaznenih djela prijavila nadležnom državnom odvjetništvu - naveo je glasnogovornik Policijske uprave u Vinkovcima, Dragoslav Živković. Uhićeni Ivankovčanin je nakon policijske istrage pušten, no čeka ga i kaznena i prekršajna odgovornost. S.Butigan
Najčitanije iz rubrike