Sport
ŽOK OSIJEK NAKON DVA PORAZA U NIZU

Četvrto mjesto još u igri, spremaju se za dalmatinske okršaje
Objavljeno 19. veljače, 2021.
Odbojkašice s Drave u veljači nisu rezultatski uspješne kao što su to bile u prvom mjesecu 2021. godine. Sastav Tome Pauna siječanj je odradio na visokoj razini, upisao je pobjede u sva četiri dvoboja Superlige, što je rezultiralo i skokom na ljestvici. Odjednom se tako Osijek našao na četvrtom mjestu, koje vodi u kasnije doigravanje, a koje se nakon dva uzastopna poraza ponovno prepustilo Vukovarkama. Negativna mini serija, onako na prvu, mogla se i izbjeći, jer domaći poraz od Dinama (1:3), te gostujući u Dubrovniku (0:3) prije sedam dana ne spadaju u skupinu najtežih mogućih iskušenja. Također, nije se očekivalo da se iz tih ogleda neće izvući bar neki bod. Bez obzira na dvije posljednje "nule", trener Paun nije zabrinut, ali je svjestan da se nakon sjajne serije u siječnju prizivao i njezin pobjednički nastavak.


- Došli smo nakon dobre serije u situaciju da se pred nas stavljaju neki imperativi koji prije nisu postojali. Nema potrebe stavljati pritisak, jer sve dosada što smo ostvarili spada u neke očekivane okvire. Već sam naglasio da pripadamo u gornji superligaški dom, gdje se trenutno i nalazimo. Bili smo kratko vrijeme na poziciji koja vodi u doigravanje, za koje još uvijek konkuriramo. Stoji da smo s eventualnim bodovima iz dvije posljednje utakmice mogli i učvrstiti tu poziciju, ali dogodili su se porazi, koji pak nisu zabrinjavajući - kaže Paun, koji je, primjerice, na posljednjoj utakmici bio lišen usluga nekih važnih igračica.


- U dva prethodna ovosezonska nastupa na Gospinu polju upisali smo pobjede, stoga se možda očekivalo da tako nastavimo. Zbog objektivnih razloga u Dubrovnik nisu išle Jurić i Gajić, standarni par srednjih blokera, što nije malen hendikep. Prate nas neki sitniji problemi, ali ne žalimo se, idemo tražiti priliku vratiti se na pobjednički kolosijek što je prije moguće - naglašava trener ŽOK-a Osijek, koji je u Dubrovniku otvorio seriju igranja protiv dalmatinskih kubova. Nakon okršaja s najjužnijim slijede oni s klubovima iz Splita i Kaštela. U subotu u Gradski vrt stižu Brda, potom se ide u Kaštela, pa stiže Split, pa onda put Marine. Splitski dvojac je konkurent u borbi za četvrto mjesto (zaostaju dva, odnosno tri, boda), a kaštelanski je duo ipak neka druga, kvalitetnija, priča, iz samog vrha poretka.
- U mjesec dana čekaju nas zahtjevni dvoboji, nakon dalmatinske serije na redu je i slavonski derbi s Vukovarkama. No ne razmišljamo previše unaprijed, idemo utakmicu po utakmicu. Jasno da u svakoj tražimo pozitivan rezultat, bez obzira na ime i snagu protivnika. Brda smo dobili na njihovu parketu, ali prije tjedan dana naše subotnje suparnice kod kuće su svladale Dinamo, koji je nas dobio u Gradskom vrtu. Konkurencija je izjednačena i svaka utakmica ima svoje zamke. Nismo nakon četiri pobjede poletjeli, niti će nas dva poraza zabrinuti i unervoziti - kaže na kraju Tomo Paun, trener osječkih odbojkašica. N. Benčina
Pet utakmica zaredom Osijek igra protiv klubova iz Dalmacije. Nakon Dubrovnika stiže splitski dvojac, a gostuje se kod onog kvalitetnijeg, kaštelanskog
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike