Tehno
PROMJENE U UREDSKOM I OBRAZOVNOM OKRUZˇENJU

Epson isporučuje 50 milijunti tintni pisač sa spremnikom velika obujma
Objavljeno 12. veljače, 2021.
Epson je svoje tintne pisače sa spremnicima za tintu velika obujma (danas na mnogim tržištima poznate kao EcoTank) prvi put predstavio u listopadu 2010. u Indoneziji. Postupno je povećavao područje prodaje tih pisača te se proširio na 170 zemalja i regija do 2019. Kao rezultat toga, kumulativna globalna prodaja tintnih pisača sa spremnicima za tintu velika obujma nedavno je dosegnula 50 milijuna pisača. Štoviše, uštedom na plastici, koja je glavna komponenta uložaka s tintom, procjenjuju da su emisije CO2 bile približno 166.000 tona manje nego da su svi ti dijelovi bili pisači s uloškom.

Najprije s pojavljivanjem u novonastalim državama, a zatim kretanjem prema razvijenim gospodarstvima Epson je zamijetio da su modeli sa spremnicima za tintu velika obujma razlog porasta postotka ukupnog tržišta tintnih pisača svake godine. Zbog toga je Epson, koji se ističe po jasno prepoznatoj robnoj marci i opsežnom asortimanu proizvoda, zadržao glavni udio na globalnom tržištu pisača sa spremnicima za tintu velika obujma deset godina zaredom.

Tijekom fiskalne 2020. godine brze društvene promjene izazvale su promjene u uredskom i obrazovnom okruženju. U svim segmentima nastavit će nuditi daleko niže troškove ispisa od konkurenata i nenadmašnu ekološku izvedbu.
M.R.
Najčitanije iz rubrike