Regija
VRIJEDNI PROGRAMI UDRUGE ŽENA VUKOVAR

Polaznici edukacija na tržištu su rada uspješni, nekoliko njih se zaposlilo
Objavljeno 13. siječnja, 2021.
VUKOVAR - Unatoč epidemiji koronavirusa i tome što niz programa nisu mogli realizirati na planirani način, Udruga žena Vukovar prošle je godine uspješno provela više edukacijskih projekata koji su rezultirali novim zapošljavanjima.

Uz to što su, kao i mnoge druge organizacije civilnog društva, uz potporu volontera šivali i dijelili maske osobama u potrebi te je kroz program "Zaželi za Vukovar" deset zaposlenih žena svakodnevno obilazilo 40 korisnika pružajući im pomoć u kući, kvalitetno su organizirali osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

- U okviru projekta "Nova znanja - nove prilike" angažirana su učilišta provela online edukaciju, pritom ne gubeći na kvaliteti nastave. Ukupno je 35 osoba s područja četiriju županija uspješno završilo program osposobljavanja, a polaznici su stekli nova znanja koja su im omogućila konkurentnost na tržištu rada, pa se nekoliko njih nakon završenog osposobljavanja i zaposlilo - rekla je Jelena Janković iz Udruge žena Vukovar.

Naglasila je kako su uspješno proveli i osposobljavanja za marginalizirane skupine, nezaposlene i dugotrajno nezaposlene osobe, na EU projektu "Eko start", s tim da je 21 osoba završila osposobljavanje za ekološkog proizvođača povrća, voća i ljekovitog bilja te ih je još toliko osposobljeno za uzgoj i preradu aromatičnog i začinskog bilja.

- Svi naši projekti imaju jednaku važnost, budući da su usmjereni na pomoć, podršku i uključivanje ranjivih skupina. Iznimno nam je značajno to što smo postali korisnici institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, što će pridonijeti u stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju - navela je.

Klub osoba treće dobi bio je zatvoren od ožujka do lipnja, no kontakt s korisnicima prebačen je u online svijet kako bi im smanjili osjećaj izoliranosti i omogućili sudjelovanje u aktivnostima u okviru projekta "Superseniori". Tijekom ljeta aktivnosti su nastavili na otvorenom, uz pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka. Treba istaknuti kako su članice ove udruge na broj telefona 032/421-191 dostupne svakim radnim danom od 8 do 16 sati za pružanje besplatne pravne pomoći, a prema potrebi pružaju i niz praktičnih informacija i emocionalnu potporu.
D. Korpoš
BESPLATNI POČETNI TEČAJ ŠIVANJA
- U ovoj godini nastavljamo s trogodišnjim programom “Uključivanjem do bolje integracije” koji zapravo predstavlja okosnicu našeg angažmana, jer se radi o trećem po redu trogodišnjem programu kojim pružamo brojne socijalne usluge za naše korisnike te ih širimo zahvaljujući našim partnerima: općinama Trpinja i Stari Jankovci, kao i Centru za socijalnu skrb Vukovar. Krajem prošle godine počeli smo novi EU projekt kojim ćemo nabavom automobila omogućiti prijevoz starijim i nemoćnim osobama na organizirane aktivnosti i do socijalnih, zdravstvenih i drugih ustanova - naglasila je Janković. Potvrdila je da tijekom ovoga mjeseca imaju besplatni početni tečaj šivanja za deset žena u trajanju od 20 sati.
Možda ste propustili...

URBANO PODRUČJE VINKOVCI

Za biciklističke staze 4,3 mil. eura

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

PRVA NA PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Zvjezdarnica u Drenovcima

Najčitanije iz rubrike