Novosti
NAGRADE

Najbolji Infobip i Nanobit
Objavljeno 5. prosinca, 2020.
Trojac iz vodnjanskog Infobipa gospodarstvenik je godine, a prodaja Nanobita švedskom Stillfrontu gospodarski je događaj godine, odlučili su čitatelji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.


Na virtualnoj dodjeli nagrada u petak birali su se pobjednici u dvije kategorije, a u obje posebno je proglašen dobitnik prema glasovima čitatelja, a posebno prema glasovima žirija. U kategoriji gospodarstvenika godine nominirani su bili Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit, osnivač Rimac automobila Mate Rimac, Silvio i Roberto Kutić te Izabel Jelenić iz Infobipa, Tomislav Car iz Infinuma te predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.


Infobip je postao prvi hrvatski "jednorog", odnosno kompanija čija vrijednost premašuje milijardu dolara. U srpnju ove godine objavljeno je da je američki investicijski fond One Equity Partners u Infobip uložio više od 200 milijuna dolara. U studenome je pak Infobip izvijestio da za oko 300 milijuna američkih dolara preuzima američku tvrtku OpenMarket. Silvio Kutić izjavio je da im je ova godina bila jako izazovna, no da u Infobipu i dalje nastavljaju maksimalno raditi kako bi se poslovno i tehnološki i dalje razvijali.


Stručni žiri je, pak, za gospodarstvenike godine izabrao dvojac iz zagrebačke IT tvrtke Nanobit. Nadalje, čitatelji su odlučili da gospodarski događaj godine predstavlja prodaja Nanobita švedskom Stillfrontu. Vrijednost te transakcije iznosi gotovo milijardu kuna, a Nanobit je time postao dio vodeće svjetske gaming kompanije. Alan Sumina iz Nanobita izjavio je da se gaming industrija tek počinje razvijati u Hrvatskoj te kako je posljednjih godina ostvarila goleme pomake, međutim vrlo često je bila doživljavana "neozbiljno" s obzirom na to da je riječ o "igricama". Rekao je i da većina nominiranih kompanija prije deset godina praktički nije ni postojala, odnosno nije bila poznata, a danas su predstavnici ne samo IT industrije već općenito industrije u Hrvatskoj.
Stručni žiri odlučio je da su državne potpore za očuvanje radnih mjesta zaslužile titulu gospodarskog događaja godine. H
Možda ste propustili...

STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA NEZDRAVE NAVIKE

Svaka četvrta osoba ima nealkoholnu masnu jetru

NEZDRAVA PREHRANA I FIZIČKA NEAKTIVNOST

Povišeni kolesterol i kod djece

Najčitanije iz rubrike