Sport
VEČERAS UTAKMICE 5. KOLA LIGE PRVAKA U SKUPINAMA A - D

Igra se u Madridu, a Flick je odlučio odmoriti igrače
Objavljeno 1. prosinca, 2020.

Utakmicama u skupinama A - D večeras započinje 5. kolo nogometne Lige prvaka. Iz ovog dijela ždrijeba prolazak u osminu finala već su osigurali Bayern i Manchester City, a nakon ove runde može im se priključiti još pet klubova.


Jedan od njih je Atletico Madrid, koji na svom Wanda Metropolitano stadionu dočekuje neopterećeni Bayern, kod kojeg je na otvaranju sezone uvjerljivo poražen (0:4). Europski prvak stiže s već nevjerojatno dugim rekordnim nizom od 16 pobjeda u ovom natjecanju, no bit će na velikom iskušenju jer će u goste nabrušenom suparniku stići bez nekolicine prvotimaca koje je trener Flick ostavio u Münchenu (Neuer, Lewandowski, Goretzka, Tolisso). Ipak, na njegovu pomoć i dalje računaju Lokomotiv Moskva i RB Salzburg, koji u drugom dvoboju skupine A odlučuju tko će zadržati izglede za drugim mjestom. Atletico je skupio pet bodova te u slučaju pobjede, ali i uz uvjet da Lokomotiv ne svlada austrijskog prvaka, može već danas potvrditi nokaut-fazu Lige prvaka.


Vjerojatno je bilo malo onih koji su nakon ždrijeba pomislili kako će u skupini B za prolazak "visiti" i Real Madrid i Inter. "Kraljevski" je klub krenuo šokantnim domaćim porazom od Šahtara, no upravo su ga dvije pobjede nad Interom "digle" pa večeras pobjedom na gostovanju kod ukrajinskog prvaka može osigurati nastavak natjecanja. S druge strane, momčad Ivana Perišića i Marcela Brozovića u Mönchengladbachu traži pobjedu nade. Borussia pobjedom sigurno prolazi, može i remijem ako Šahtar ne slavi, dok "nerazzurri imaju samo jednu opciju - pobjedu.


- Igramo protiv odlične momčadi i moramo napraviti sve što možemo da na kraju utakmice nemamo za čime žaliti. Na početku skupine sve je bilo u našim rukama, sada više nije, što znači da nam je u određenim trenutcima nedostajalo nešto. Jedini način da ostanemo u "igri" je pobjeda, ali neće biti lako. Borussia je pokazala svoju snagu, ovo je još jedan veliki test i prilika da se pokažemo u odlučujućim susretima - rekao je trener Intera Conte, koji ponovno može računati na Brozovića nakon što je hrvatskom reprezentativcu posljednji test na COVID bio negativan.
Za mjesto među najboljih 16 klubova Europe Portu i Liverpoolu dovoljno je ostati neporažen kod kuće protiv Manchester Cityja, odnosno Ajaxa. Iako nema izgleda za prolaskom, bez motiva svakako nije ni Marseille, koji će protiv Olympiacosa nastojati prekinuti rekordan niz od 13 poraza u Ligi prvaka. G. Roguljić
Današnji parovi 5. kola Lige prvaka
SKUPINA A: Lokomotiv Moskva - RB Salzburg, Atletico Madrid - Bayern

SKUPINA B: Šahtar - Real Madrid, Borussia (M) - Inter

SKUPINA C: Marseille - Olympiacos, Porto - Manchester City

SKUPINA D: Liverpool - Ajax, Atalanta - Midtjylland
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike