Crna kronika
POLICIJA BILA AKTIVNA ZA VIKEND

Čeh se trijeznio jer je pijan vozio kamion, Puljanin po Osijeku vozio bez dozvole
Objavljeno 1. prosinca, 2020.

Protekloga vikenda u prometu je na cestama Osječko-baranjske županije zaustavljeno 11 pijanih vozača. Njih šest bili su vozači automobila, a ostalih pet biciklisti. U Baranji je na triježnjenju završio vozač iz Češke, a u Osijeku je bez dozvole uhvaćen mladi Puljanin. Najveća koncentracija od 2,09 promila izmjerena je u nedjelju u 9.15 sati 42-godišnjem biciklistu iz Bistrinaca koji je zaustavljen u Belišću. Odveden je u policijsku postaju na triježnjenje.


U Branjinom Vrhu, u petak, u 16.10, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač kamiona, 47-godišnji državljanin Češke, zbog nekretanja sredinom obilježenog prometnog traka, retrovizorom je udario u retrovizor kamiona koji se kretao iz suprotnog smjera. Češki vozač nije stao, no policija ga je naknadno pronašla. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,34 promila, pa je i on odveden u policiju dok se ne otrijezni. Za prekršaje koje je Čeh počinio predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23.300 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "CE" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.


U subotu je u Osijeku, u 2.16 sati, zaustavljen automobil kojim je upravljao 20-godišnjak iz Pule, koji nema položen vozački ispit. Uz to automobil kojim je upravljao bio je neregistriran, a na njemu su se nalazile nepripadajuće registracijske pločice. Vozač je uhićen. Mladog Puljanina za vožnju bez dozvole i to neregistriranim vozilom očekuje maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci, kada položi vozački ispit i šest negativnih prekršajnih bodova, a za kazneno djelo krivotvorenja isprava slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

U Požeško-slavonskoj županiji dva pijana vozača za vikend su izazvala prometne nesreće. U petak oko 22.10 sati, u Jakšiću, 58-godišnji vozač Citroena, pod utjecajem 1,13 promila, zbog neprilagođene brzine udario je u dva prometna znaka i sletio u kanal. U nedjelju oko 21.25 sati, na lokalnoj cesti između mjesta Bučje i Poloje, 31-godišnji vozač Opela, s 2,28 promila, u zavoju je sletio na bankinu, u kanal, te na kraju na poljoprivednu površinu, gdje se automobil prevrnuo na krov. S.Lacić
Vozaču kamiona iz Češke prijeti 23.300 kuna kazne zbog pijane vožnje i kvrcavice
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike