Novosti
PRVIH 30 DANA BITKE U OŽB-U NAŠICE

Porođene i tri trudnice pozitivne na COVID
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
Ravnatelj dr. Hrvoje Šimić kaže kako su u drugom valu masovne infekcije koronavirusom svjedoci i velikog broja preminulih

Opća županijska bolnica Našice prije tridesetak dana postala je sekundarni COVID centar i počela od KBC-a Osijek preuzimati dio tereta u liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom. Unatoč tome očuvane su i sve djelatnosti koje se tiču liječenja i medicinske obrade svih onih koji imaju i druge zdravstvene tegobe.


Ravnatelj bolnice, dr. Hrvoje Šimić kaže kako se u Općoj županijskoj bolnici Našice trenutačno nalazi 39 pacijenata pozitivnih na COVID-19 uz osam pacijenata u izolaciji. Do sada je otpušteno 88 pacijenata s COVID odjela, a 21 pacijent je preminuo od 29. listopada, od kada je otvoren COVID odjel pod vodstvom dr. Zdravka Rončevića. Do sada je kapacitet tog odjela s prostorima za izolaciju brojio oko 60 postelja, a novom prilagodbom prostora i osoblja kapacitet je povećan na oko 90 postelja.


"U našoj ustanovi obrađeni su, liječeni te operirani mnogi COVID pozitivni pacijenti kojima to nije bila osnovna dijagnoza. Do sada su porođene i tri COVID pozitivne trudnice u našem rodilištu, a liječena su i COVID pozitivna djeca na Odjelu pedijatrije. Ove činjenice govore o iznimnim naporima i uloženom radu onih koji sudjeluju u zbrinjavanju ovako velikog protoka pacijenata jer osim problematike zamora i prenapregnutosti, dolazi razumljivo i do niza pratećih, paramedicinskih konfliktnih situacija", izjavio je Šimić.


Ravnatelj bolnice naveo je kako se broj pacijenata koji se testiraju u COVID ambulanti kreće između 80 i 100 dnevno, uz uzimanje uzoraka za PCR nalaz, ali i korištenje brzih antigenskih testova. "Broj pregledanih i obrađenih pacijenata u OHBP-u je dnevno između 100 i 150. U promijenjenim i otežanim uvjetima zbrinjavaju se hitni i vitalno ugroženi pacijenti, očuvane su bolničke djelatnosti interne medicine s dijalizom, kirurgije s urologijom, pedijatrije, ginekologije s rodilištem te psihijatrije, a u prilagođenim uvjetima dostupne su i sve zdravstvene usluge poliklinike, laboratorija i radiološke dijagnostike, i to sve neovisno o COVID problematici. Naravno da su moguće pojedine izmjene u radu pojedinih odjela i službi ovisno o epidemiološkoj situaciji. Trenutačno je koronavirusom zaraženo 15 djelatnika bolnice, a još osam ih je u samoizolaciji", pojasnio je Šimić.
Bolnica se tijekom prvog vala epidemije dodatno opremila potrebnom medicinskom opremom i uređajima, ali i iskustvom djelatnika koje se sada pokazuje neprocjenjivim. Ravnatelj Šimić kaže kako su u drugom valu masovne infekcije koronavirusom svjedoci i velikog broja preminulih. "Ovakva prenamjena djelatnosti i prilagodbe na sve nove uvjete rada zahtijevala je i zahtijeva izuzetne napore svih djelatnika bolnice. Uprava bolnice zahvaljuje svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima na razumijevanju, strpljenju i prilagođavanju u ovoj teškoj situaciji. Posebno zahvaljujemo svima onima koji rade u najtežim uvjetima s COVID pacijentima i prostorima izolacije te trijažiranju pacijenata suspektnih na koronavirus", izjavio je Šimić.


Magdalena Kunac Svoren
POTREBNI SU NAM STRPLJENJE I POTPORA
Dr. Šimić kaže kako će uprava Opće županijske bolnice Našice nastojati i dalje osigurati sve potrebno, ponajprije u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i KBC-om Osijek. "Upozoravamo na težinu i ozbiljnost ove krizne situacije te šaljemo poruku i svim našim pacijentima, liječnicima obiteljske i primarne medicine, kako bi nam pomogli i olakšali svakodnevni rad svojim razumijevanjem, strpljenjem te potporom, a sve u svrhu što sigurnijeg i kvalitetnijeg pružanja zdravstvene usluge. Puno je toga iza nas, a još više izazova pred nama", poručio je ravnatelj.
Hrvoje Šimić

ravnatelj Opće županijske bolnice Našice

Prenamjena djelatnosti i prilagodbe na sve nove uvjete rada zahtijevala je i zahtijeva izuzetne napore svih djelatnika bolnice.
Možda ste propustili...

IVAN ANUŠIĆ SLAVONSKI LIDER HDZ-A O POSTIZBORNIM PREGOVORIMA

Formirat ćemo novu vladu, pregovori neće dugo trajati

HRVATSKI GRAĐANI PLAĆAJU MANJE OD VEĆINE EUROPLJANA

Kućanstvima cijena plina i struje među najnižima u EU-u

Najčitanije iz rubrike