Autoglas
DOBAR LISTOPAD

Za rast prodaje Toyote zasluge ide SAD-u i Kini
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
Toyota Motor izvijestio je o osjetnom rastu prodaje u listopadu zahvaljujući snažnoj potražnji u Kini i Sjedinjenim Državama.


Kompanija je u listopadu prodala 927.623 vozila, 8,7 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prodaja u Kini poskočila je 33,3 posto, uz prodan 175.631 automobil, izvijestila je Toyota, istaknuvši sedmomjesečni uzlazni trend. "Prodaja modela Corolla, Levin i Lexus bila je snažna u Kini", navodi se u priopćenju najvećeg japanskog proizvođača automobila.


Na najvećem, američkom tržištu, Toyota je prodala 205.349 vozila, 8,8 posto više nego u istom lanjskom mjesecu. Rezultati za prvih deset ovogodišnjih mjeseci otkrivaju ipak utjecaj pandemije koronavirusa, koji se očituje u 14,6-postotnom padu prodaje, na 7,6 milijuna vozila. Pandemija je natjerala Toyotu da početkom godine obustavi proizvodnju u mnogim dijelovima svijeta kako bi spriječila širenje koronavirusa. U listopadu proizvodnja je u Toyotinim pogonima diljem svijeta porasla 6,5 ​​posto, uz proizvedena 979.232 vozila, stoji u priopćenju.
Kompanija je gotovo udvostručila procjenu netodobiti u tekućoj financijskoj godini, koja završava u ožujku 2021., predviđajući da će na razini grupe, uključujući Daihatsu Motor i Hino Motors, iznositi 1420 milijardi jena (13,7 milijardi dolara). H
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku