Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA DOJMLJIVO ZAKLJUČILE DOMAĆU JESEN

Sredile Marjan i samo se utvrdile na vrhu poretka
Objavljeno 25. studenog, 2020.

Na zaključenje domaće jeseni u posjet osječkim nogometašicama došla je slabija splitska ekipa Marjana. Ona je tjedan ranije u gradskom derbiju relativno tijesno izgubila (1:3) od aktualnih prvakinja Hrvatske čiji je ishod sugerirao oprez uoči toga nedjeljnog susreta 9. prvoligaškog kola.


Za koji trener Marijan Vuka nije mogao računati na "požutjelu" kapetanicu Izabelu Lojnu te iskusnu Ivu Culek, koja je izostala zbog poslovnih obveza. U preostalom, međutim, igračkom rosteru ima dosta kvalitete pobijediti svakoga u konkurenciji, čemu treba dodati da su sve eventualne kalkulacije o jačem otporu Marjana vrlo brzo demantirane ranim pogotkom Lorene Balić, nakon čega je bilo samo pitanje s koliko će se lopti u mreži gošće vratiti u Split. Bio je to ponovno dvoznamenkasti rezultat (11:0) u jednosmjernoj utakmici u kojoj su Splićanke samo jednom uspjele ugroziti sve bolju vratarku Maju Belaj. Uz tu jednu intervenciju ona je još ponekad vraćala loptu u igru koja je, uglavnom, bila na suprotnoj strani terena, gdje je opetovano raspucana bila prva ligaška strijelkinja Balić, koja je u nedjelju zabila pet pogodaka te s ukupno 31 za 12 sada ima više od suigračice Lojne. Iskusne Kristina Nevrkla i Mateja Bulut također su dale konkretan doprinos toj osmoj ovosezonskoj pobjedi, a posebice veseli da su se u strijelce još upisale mlade Marta Mikinac i Antonela Blažević te u dva navrata Monika Čavić, koja je posve opravdala povratak u klub budući da je s pet pogodaka treća strijelkinja. Uz dobre predstave na travnjaku, uostalom, kakve su bile i sve pod paskom trenera Vuke, čiji stroj ne posustaje od prve do zadnje minute. Što se može iščitati iz rezultata koji su često bili dvoznamenkasti.

- Uz brojne pogotke dosta toga i ne realiziramo, a što je prirodno jer je teško baš sve pogoditi. Raduje, međutim, da tome težimo svih 90 minuta tako da stalno prijetimo protivniku, pa i s više strana, što je dodana vrijednost u odnosu prema prethodnim sezonama. Ohrabrujuće je da sve više nadolazećih igračica participira u tome, tako da djelujemo dosta dobro, o čemu najbolje svjedoči redoslijed ekipa. Sve gledamo s vrha i nadamo se da će tako biti do kraja, neovisno o tome što nam predstoje još tri teška ogleda s prvakom Splitom. One će imati obvezu juriti nas, odnosno skinuti s vrha, jer ćemo na njemu sigurno prezimiti neovisno o tome što nam predstoji još neugodno gostovanje kod zagrebačkog Agrama. Dosadašnji rezultati pokazali su da su svi ti protivnici neugodniji Splitu, ali ćemo mi izravno morati dokazati tko je najbolji u Hrvatskoj. Malo nam je neobično bilo što su naše nedjeljne protivnice od sugrađanki minimalno izgubile, ali bez obzira na to ozbiljno pristupamo svakoj utakmici u kojoj nas samo pobjede zanimaju - kazala je Lorena Balić, koja je na najboljem putu četvrti put uzastopno biti prva strijelkinja Prve hrvatske lige nogometašica.


Dražen Lekšan
TABLICA
1.Osijek**9**8**1**0**84:4**25

2.Split**8**7**1**0**37:4**22

3.Agram**9**5**1**3**17:25**16

4.Dinamo**8**5**0**3**19:9**15

5.Donat**9**4**0**5**12:24**12

6.Neretva**9**3**0**6**8:33**9

7.Marjan**9**1**1**7**6:32**4

8.Viktorija**9**0**0**9**3:55**0

U 10. kolu, 6. prosinca, sastaju se: Agram - Osijek, Marjan - Dinamo, Neretva - Viktorija i Split - Donat.
REZULTATI 9. KOLA
Osijek - Marjan (Split) 11:0, Viktorija (Slavonski Brod) - Agram (Zagreb) 0:3 i Donat (Zadar) - Neretva (Metković) 2:0. Susret Dinamo (Zagreb) - Split je odgođen.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike