Regija
UKUPNO 43 STIPENDISTA

Stipendije Županije: ugovore potpisalo novih 16 studenata
Objavljeno 22. studenog, 2020.
Novih 16 stipendista potpisalo je sa županom Igorom Androvićem ugovor o stipendijama koje daje Virovitičko-podravska županija, u iznosu od 800 kuna, u razdoblju od 12 mjeseci za akademsku godinu 2020./2021. Trenutno stipendiju primaju 43 studenta. Za navedeno je Virovitičko-podravska županija u proračunu izdvojila 451.200 kuna. Od 2002. godine do danas Virovitičko-podravska županija dodijelila je 331 stipendiju.

– Virovitičko-podravska županija pokazuje koliko nam je obrazovanje važno. Županijske stipendije isplaćuju se cijele godine, ne deset, nego svih 12 mjeseci. Smatram kako je to kvalitetnije rješenje za socijalni status studenta, jer znamo koliko im je svaka kuna važna. Studenti koji su danas potpisali ugovor o stipendijama već sutra, čim završe fakultet, mogu naći posao na tržištu rada u Virovitičko-podravskoj županiji. Nadam se da će oni sve svoje obveze ispuniti, znači, završiti fakultet u roku, kako bismo ih mi pratili cijelog školovanja, i, naravno, da će se nakon završetka vratiti u ovu županiju i naći svoj posao, gdje ćemo im mi, kao Županija, uvijek biti potpora – zaključio je župan Igor Andrović.

Stipendije je dobilo devetero studenata prve te sedmero studenata druge i viših godina studija. Najviše je stipendija koje imaju veze s medicinom (5). Na ovogodišnjem javnom natječaju za dodjelu stipendija zaprimljen je 31 zahtjev. Uz uspjeh u školovanju bodovao se i socijalni status, školovanje za deficitarna zanimanja i znanstveno-stručni i umjetnički rad studenta.

Stipendije su dobili: Vanda Rajak (Virovitica), Nika Lovreković (Virovitica), Tihana Šutalo (Virovitica), Nina Pocrnić (Virovitica), Denis Ronik (Virovitica), Marija Smiljanec (Virovitica), Toni Biondić (Virovitica), Matea Boršić (Slatina), Denis Župan (Virovitica), Lorena Lončarević (Slatina), Eva Balković (Slatina), Petra Mandić (Virovitica), Marija Smiljanić (Virovitica), Hana Patkoš (Orahovica), Josip Som (Čačinci) i Josip Šutalo (Virovitica).

Inače, osim akademskih stipendija Virovitičko-podravska županija izdvaja i po 500 kuna za 59 srednjoškolca koji pohađaju programe iz deficitarnih zanimanja.

Uz župana Igora Androvića potpisivanju ugovora o stipendijama, među ostalima, nazočila je i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić.

Dijana Stanić Rešicki
800

kuna mjesečno visina je stipendije, a isplaćuje se tijekom 12 mjeseci
Najčitanije iz rubrike