Crna kronika
OČEVID PROTUPOŽARNOG INSPEKTORA U ČEPINU

Tragičan požar prouzročio je zapaljeni koš za smeće
Objavljeno 21. studenog, 2020.

Obavljenim očevidom u kući u kojoj je u požaru u četvrtak smrtno stradao Đuro H. (86) u Čepinu isključen je tehnički uzrok nastanka požara. Do požara je, kako navode iz PU osječko-baranjske, došlo "odbacivanjem gorive tvari u koš za smeće". Iz policije i u petak navode kako identitet pronađene smrtno stradale osobe, kao i uzrok smrti, tek treba utvrditi obdukcijom u Kliničkom bolničkom centru Osijek. U požaru je nastala šteta od oko 150 tisuća kuna, a policija nadležnom državnom odvjetništvu o ovom događaju podnosi izvješće. O kakvoj "gorivoj tvari" se radi iz policije ne pojašnjavaju.


Podsjetimo to je druga velika tragedija koja se posljednjih godina dogodila u Čepinu zbog požara. Naime, sredinom siječnja 2014. godine Marko B. (41) pronađen je mrtav u svome domu u Ulici Augusta Šenoe, a i u tom slučaju požar se iz kante za smeće proširio kućom. U proteklih nekoliko godina u požarima u Osijeku i okolici smrtno je stradalo više ljudi, među kojima i djeca.


Početkom veljače ove godine mrtvo tijelo muškarca pronađeno je u kući koju je progutao požar u vikend-naselju Karašica 54 kod Josipovca. Mrtvo tijelo pronašli su vatrogasci, a prvi je požar primijetio jedan od stanovnika vikend-naselja. U prosincu 2017. godine, u Zapadnom predgrađu u Osijeku, u požaru kuće smrtno je stradao dvogodišnji dječak. Godinu dana ranije, u Petrijevcima, majka je pokušala upaliti drva u peći s pomoću benzina. Vatra je zahvatila tada 25-godišnju majku i njezino dvoje djece, sedmogodišnjaka i četverogodišnjaka. Starijem dječaku požar je zahvatio 90 posto tijela. Nakon šestomjesečnog mukotrpnog oporavka u Klaićevoj bolnici u Zagrebu dječak je preminuo. Majka i mlađi sin u požaru su također bili teže ozlijeđeni i liječili su se u KBC-u Osijek.


Krajem veljače 2014. godine u požaru koji je izazvao opušak smrtno su stradali majka Ksenija S. (50) i sin Kristijan P. (28) iz Osijeka. Utvrđeno je to nakon očevida koji su u dvorišnom stanu u Ulici Matije Gupca 12 u Donjem gradu u Osijeku obavili policajci uz protupožarnog inspektora i zamjenika državnog odvjetnika. Otac Siniša P. s lakšim je ozljedama prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć, nakon koje je pušten kući.

U proteklih deset godina, od početka 2010. do kraja 2019. godine u požarima i tehnološkim eksplozijama u Hrvatskoj je poginulo 330 osoba.


Sandra Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike