Novosti
MINISTAR UVJEREN DA JOŠ NIJE VRIJEME

Ne treba prelaziti na online nastavu
Objavljeno 16. studenog, 2020.
Ministar obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u ponedjeljak da je Ministarstvo obrazovanja još čvrsto na pozicijama da ne treba prelaziti na online nastavu, osim u slučajevima kada to zahtijeva situacija u nekoj školi, odnosno kada je održavanje nastave upitno.


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs osvrnuo se, na molbu novinara, na aktualno stanje nastave u hrvatskim školama vezano uz epidemiju koronavirusa na Institutu "Ruđer Bošković" (IRB) gdje je bio supotpisnik Ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. za projekt Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu (O-ZIP).


"Još uvijek smo kao ministarstvo, prateći ukupan sustav osnovnih i srednjih škola, čvrsto na pozicijama da ne treba prelaziti na online nastavu, osim u slučajevima kada to situacija u određenoj školi zahtijeva", izjavio je ministar. Dodao je da su, dosad, najčešće na online nastavu po modelu C prelazile one škole gdje je zbog epidemije koronavirusa smanjen broj tehničkoga i nastavnog osoblja do te mjere da je postalo upitno održavanje nastave.


Izvijestio je da posljednjih nekoliko dana mjerodavno ministarstvo intenzivno prati što se događa te da su primijetili da je u jednom trenutku porastao broj zaraženih učenika i nastavnog osoblja, kao što je primijećeno i 28. listopada, a nakon toga datuma broj zaraženih počeo se smanjivati.


Rekao je da je tako i u posljednja tri dana zabilježen rast broja novozaraženih učenika i nastavnog osoblja, ali da je danas zabilježen pad broja novozaraženih učenika i nastavnog osoblja.
"Jako pazimo na situaciju i naravno da ćemo na nju reagirati, ali ne treba pribjegavati paničnim odlukama jer su one najgore koje možete donijeti u danom trenutku", istaknuo je ministar Fuchs. Ali naglasio je da "ni jedna zemlja u svijetu nije zatvorila škole, a da pritom nije donijela i neke oštrije mjere, dapače, postoje slučajevi da su u nekim zemljama na snazi vrlo stroge mjere, ali su škole otvorene". Ministar je izvijestio da je, prema današnjim podatcima, u Hrvatskoj na koronavirus pozitivno 1366 učenika i 549 djelatnika u školama, što je 81 učenik manje nego jučer, kada je također zabilježen lagani pad u odnosu prema suboti. H
Najčitanije iz rubrike