Tehno
ŠIRE PONUDU

Viber uvodi plaćanje chatbotovima
Objavljeno 6. studenog, 2020.
Viber slavi svoje prvo desetljeće izvrsnosti i predstavljanjem nove usluge Chatbot Payments najavljuje širenje na tržište financijskih tehnologija, osim standardnih messaging funkcionalnosti, korisnici Vibera odsad će platformu moći koristiti i za kupovinu proizvoda i usluga, a za plaćanje će im na raspolaganju biti Google Pay, ili neki drugi nativni oblik mobilnog novčanika.


Ovaj potez predstavlja prekretnicu u Viberovom širenju ponude izvan okvira samog messaginga, a kompanija nastavlja razvijati platformu koja pokriva sve potrebe svojih korisnika, uz već priznatu besprijekornu zaštitu privatnosti. Usluga će u početnoj fazi biti aktivirana na ukrajinskom tržištu, a Viber je tijekom 2021. planira postepeno uvoditi i u ostale zemlje.


Kako društvene platforme i instant messaging rastu i razvijaju se, korisnici očekuju i dodatne usluge koje se ne svode samo na emotikone, GIF-ove i videopozive. Zašto koristiti 20 različitih appova za društvene mreže, plaćanje, i dostavu hrane i to sve uz već postojećih pet različitih appova koje koristimo za slanje poruka? Već 2017. godine, 64 % "millenialsa" iskazalo je interes za P2P rješenja u messaging aplikacijama.


Viberova usluga Chatbot Payments korisnicima će omogućiti kupovinu proizvoda i usluga na siguran način, izravno kroz autorizirane chatbotove trgovaca. Ako to njihova banka podržava, korisnici u svoj nativni smartphone novčanik mogu dodati svoju kreditnu ili debitnu karticu, a opcija plaćanja postaje dostupna za svaki chatbot kreiran pomoću Viberovog nativnog chatbot app programerskog sučelja (API). Sa strane trgovaca, tvrtke koje žele primati uplate jednostavno se povežu s pružateljem platnih usluga koji podržava ovaj oblik plaćanja, kreiraju chatbota na Viberu i omoguće plaćanje kroz njega.M.R.
Omogućit će kupovinu proizvoda i usluga na siguran način, izravno kroz autorizirane chatbotove trgovaca
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike