Sport
REMI U DERBIJU PRVE LIGE NOGOMETAŠICA

“Zečice” su ispustile pobjedu, ali i došle blizu jesenske titule
Objavljeno 28. listopada, 2020.
Prvi od četiri ovosezonska najveća ženska hrvatska nogometna derbija završen je bez pobjednika (2:2). Ekipa Splita nastavila je tradiciju da nikada nije pobijedila u Osijeku, premda je u prethodna dva natjecateljska ciklusa državni primat preselila u svoj Park mladeži odnijevši ga s Mačkamame. Na tome osječkom igralištu popularne "zečice" u službenim susretima više ne dočekuju protivnice, koje sada dolaze na ŠRC "Ante Gotovina", gdje je Metalac širom otvorio vrata sastavu trenera Marijana Vuke. Učitelju koji je tim remijem zaključio stopostotni učinak otkako je preuzeo vođenje seniorki, ali koji se trebao u nedjelju nastaviti jer su Osječanke bile opasniji protivnik, koji je u dva navrata vodio, a bod prepustio gošćama kada su one bile brojčano nadmoćnije, jer je u 70. minuti mlada Dora Adamović dobila crveni karton zbog prekršaja zadnje igračice. Nepune tri minute nakon što je ušla u igru, kada su Osječanke već stekle i drugu prednost (57.), nakon prodora Tamare Laslavić po desnoj strani i centaršuta koji je realizirala Maria Kunštek. Do prve su prednosti domaće došle u 25. minuti zahvaljujući individualnoj kvaliteti Lorene Balić, koja je na 20-ak metara od splitskih vrata prevarila dvije "crvene" i zatim u raskoraku uhvatila vratarku Bukovec, poluvisokim udarcem pogodivši desni kut. Do odmora je gostujuća mreža trebala još dva puta biti pogođena, ali, kako to obično biva, neiskorištene prilike budu kažnjene, tako da su Splićanke izjednačile neposredno uoči odmora. Na kraju su kući otišle (pre)zadovoljne bodom, koji ih je, ipak, ostavio na drugom mjestu, izjednačenima s vodećim Osječankama, koje su bolje za 24 dana pogotka više.

- Igrom sam prezadovoljan, a rezultat moram prihvatiti jer nas je ostavio na prvoj poziciji i u relanoj prilici osvojiti jesensku titulu prvaka. Trebala je i morala doći uz tri boda prednosti jer su Splićanke bile zrele za nedjeljni poraz, ali je splet nes(p)retnih okolnosti presudio da pobjednika ne bude. Bit će ga, nedvojbeno, sljedećom prigodom, pri čemu mislim na naš uspjeh jer smo iskazali potencijal da se već sada nosimo s aktualnim prvakinjama, koje su samo promijenile vratarku. Za razliku od nas, u čijem je sastavu veći broj mladih igračica, koje se bez kompleksa svakodnevno dižu i na proljeće će sigurno biti još bolje nego što su trenutačno. Presudio je detalj iz 70. minute, kada smo ostali s igračicom manje i nismo uspjeli zadržati koncentraciju do kraja, što su iskusnije Splićanke iskoristile te uspjele izbjeći poraz. Moramo se, međutim, koncentrirati za sljedeći ogled, ponovno s predznakom derbija, jer nas u Zagrebu očekuje trećeplasirani Dinamo, koji ima ambiciju ugurati se u vodeći hrvatski tandem. Idemo u Zagreb po nova tri boda - trener Vuka prepričao je protekli i najavio sljedeći derbi u sklopu šestog prvenstvenog kola Prve lige nogometašica.
D.Lekšan
REZULTATI 5. KOLA
Osijek - Split 2:2, Donat (Zadar) - Marjan (Split) 2:1, Agram (Zagreb) - Neretva (Metković) 1:2 i Viktorija (Slavonski Brod) - Dinamo (Zagreb) 0:2
TABLICA
1.Osijek       5       4       1       0       47:2       13

2.Split       5       4       1       0       23:2       13

3.Dinamo       5       4       0       1       12:2       12

4.Agram       5       2       1       2       6:18       7

5.Donat       5       2       0       3       6:13       6

6.Neretva       5       2       0       3       5:19       6

7.Marjan       5       0       1       4       1:15       1

8.Viktorija       5       0       0       5       2:31       0

U 6. kolu, 31. listopada, igraju se susreti: Dinamo - Osijek, Split - Agram, Marjan - Neretva i Donat - Viktorija.
Najčitanije iz rubrike