Sport
MADRID

Donna Vekić projurila do drugog kola
Objavljeno 24. travnja, 2024.
Donna Vekić projurila je prvim kolom velikog teniskog turnira koji se za ukupni nagradni fond od 7,87 milijuna eura (ženska i muška konkurencija) igra u Madridu. Osječanka je trenutačno najbolja hrvatska tenisačica, 38. na WTA ljestvici, a na startu ženskog dijela turnira iz Masters serije 1000 u španjolskoj prijestolnici nije imala baš nikakvih problema s njemačkom kvalifikanticom Laurom Siegemund koju je pobijedila sa 6:1, 6:2. Tijekom 80-minutnog meča Vekić je njemačku veteranku ostavila bez ikakve šanse, bez ijedne prilike za break, dok je ona po dva puta u svakom setu oduzela servis suparnici i bez poteškoća došla do pobjede u njihovu prvom međusobnom dvoboju. Donnu na drugoj prepreci čeka mnogo teži izazov, šesta tenisačica svijeta, Grkinja Marija Sakkari, koja je u Madridu postavljena za petu nositeljicu. Bit će to njihov deseti meč, a 27-godišnja Osječanka u međusobnim dvobojima vodi sa 6:3.



U Madridu je trebala nastupiti i Petra Martić, a onda dan uoči nastupa ipak odustala. Naime, Omišanka je u srijedu trebala igrati meč prvog kola protiv Španjolke Cristine Bucse. Umjesto nje u ždrijeb je uvrštena britanska kvalifikantica Harrier Dart. Jednostavno, Petra je procijenila da neće moći izdržati napor igranja i povukla se s turnira.



U srijedu su počeli mečevi i u muškom dijelu ždrijeba, Hrvatska ima jednog predstavnika, Bornu Ćorića, čiji je meč s Libanoncem Benjaminom Hassanom, koji nastupa pod njemačkom zastavom, na rasporedu bio kasnije jučer. U Madridu nema prvog tenisača s ATP ljestvice Novaka Đokovića, ali u ždrijebu je nekada najbolji na svijetu, 38-godišnji Rafael Nadal. Nakon što je zbog ozljede izbivao s teniskih terena godinu dana, a onda ove godine propustio turnire iz Masters serije u Monte Carlu i Indian Wellsu, Nadal je prošlog tjedna nastupio na turniru u Barceloni, gdje je poražen u drugom kolu. Na turniru u Madridu nastupa sa zaštićenim rankingom. I. Li.
Možda ste propustili...

PROLONGIRANA ODLUKA O POBJEDNIKU I PREMIJERLIGAŠU

Brokeri uzvratili istom mjerom, u utorak majstorica na Kozali

GROZNICA SUBOTNJE VEČERI NA OPUS ARENI

Pobjeda koja Osijeku znači više od tri boda

MACCABI I BARCELONA POVELI S 2-1

Uzbudljive završnice Eurolige košarkaša

Najčitanije iz rubrike