Sport
RIJEKA I DINAMO VEČERAS IGRAJU 1. KOLO EUROPSKE LIGE

Pokušati iskoristiti domaći teren
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Rijeka i Dinamo započinju večeras natjecanje u Europskoj ligi. Oba hrvatska predstavnika u 1. su kolu domaćini, Riječani u skupini F na Rujevici dočekuju Real Sociedad (18.55), a Zagrepčani u skupini F na Maksimiru ugošćuju Feyenoord (21 sat).


Trener Rijeke Simon Rožman nema idealnu situaciju s kadrom, zbog koronavirusa otpala su tri igrača, ali vjeruje kako njegova momčad protiv lidera španjolskog prvenstva neće biti samo promatrač na terenu.


- Imamo spremnu strategiju kako bismo željeli da utakmica ide, ali neće se pitati samo nas. Nadam se da će publika biti uz nas i kada budemo malo trpjeli na terenu. Moramo se postaviti muški i što duže budemo držali egal, bit će bolje za nas. Vjerujem u svoju momčad i da će se pokazati u najboljem izdanju - najavio je Rožman susret protiv Španjolaca koji su prema nekim izjavama možda i podcijenili Riječane, s obzirom na to da su najavili kako očekuju popravljanje gol-razlike.
U Maksimiru problema s pandemijom nemaju, tako da Zoran Mamić ima na raspolaganju sve igrače za ogled protiv roterdamskog kluba. Feyenoord je u sezonu krenuo bez poraza, no u posljednjem je nastupu pred ogled s "modrima" kiksao kod kuće remiziravši s "fenjerašem" Spartom. Iz nizozemskog kluba stižu poruke respekta prema hrvatskom prvaku, trener Dick Advocaat ističe kako je na Maksimiru lani teško stradala i Atalanta, a čini se kako se posebno pribojavaju raspucanog Marija Gavranovića. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike