Crna kronika
OČEVID PROMETNE NESREĆE

Mađar čiji se kamion prevrnuo na obilaznici zadobio teške ozljede
Objavljeno 21. listopada, 2020.

Vezani članci

NESREĆA KOD PORTANOVE

Kamion s repom prevrnuo se na južnoj obilaznici

Policija je objavila uzrok prometne nesreće koja se dogodila u ponedjeljak oko 17.45 sati na osječkoj južnoj obilaznici. U nesreći je stradao vozač iz Mađarske, a pri prevrtanju kamiona na bok repa se iz tovarnog prostora rasula po cesti.


- Pedesetjednogodišnji mađarski državljanin upravljao je kamionom s prikolicom, mađarskih registracija, u kojem je prevozio šećernu repu. Do prometne nesreće došlo je zbog neprilagođene brzine kretanja. Vozač je izgubio nadzor nad upravljačem nakon čega se kamion prevrnuo preko ceste i rasuo teret koji je prevozio. Teško ozlijeđenom vozaču, kojeg su izvukli vatrogasci JPVP-a Osijek, pružena je liječnička pomoć u KBC-u Osijek. Od 18 sati do 00.05 sati na tom je dijelu ceste promet preusmjeren i djelomice obustavljen - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.


Podsjetimo, odmah nakon nesreće pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek dojurili su na mjesto događaja i uz upotrebu hidrauličnih kliješta uspjeli ući u kabinu kamiona. Došli su do vozača kojem je bila zaglavljena ruka, oslobodili ga, izvadili iz kabine i predali djelatnicima hitne medicinske pomoći koji su ga odvezli u Klinički bolnički centar Osijek. U isto vrijeme cestari su s obilaznice čistili rasutu šećernu repu. Oko 22.30 sati s pomoću dizalice je kamion vraćen na kotače, i tada je pušten promet po jednom traku južnog dijela obilaznice, a nakon uklanjanja kamiona i čišćenja ceste promet je normaliziran pet minuta iza ponoći u utorak.

Problema s rasutom šećernom repom po kolniku u ponedjeljak su imali i u vinkovačkom kraju. Kako je priopćila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, na glavnoj prometnici u Mirkovcima, predgrađu Vinkovaca, oko 18 sati iz kamiona se prosula šećerna repa. Na kamionu se, naime, otvorila stranica prikolice i repa se, doslovno kilometrima, prosipala po cesti, a da vozač to nije zamijetio. Ubrzo je slučaj, od strane šokiranih vozača koji su se zatekli na cesti, dojavljen policiji pa je kamion zaustavljen, a repa je s prometnice uklonjena uz pomoć mještana i njihovih lopata i metli. Iz PU u Vinkovcima su upozorili vozače koji prevoze teret da provjere je li teret osiguran na pravilan način i tako izbjegnu mogućnost ugroze drugih sudionika u prometu. S.Lacić/S.Butigan


Sandra Lacić
Šećernu repu koja je pala s kamiona s prometnice su u ponedjeljak uklanjali i stanovnici Mirkovaca
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike