Regija
NATJEČAJI ZA VODOTORANJ

Uvjeti su nestali dan prije isteka roka za prijavu
Objavljeno 13. listopada, 2020.
Umjesto natječaja povjerenstvo objavilo samo obavijesti i upute kandidatima za zapošljavanje

VUKOVAR - Prije tjedan dana izvijestili smo o natječajima raspisanima za zapošljavanje djelatnika u vukovarskom Vodotornju, s posebnim osvrtom na to da na temelju kriterija natječaja budući vodiči neće morati znati ni jedan strani jezik.

Natječaji za voditelja financija, vodiče, prodavače i čistače bili su objavljeni na web-stranici trgovačkog društva Vukovarski vodotoranj, čiji je direktor Darijan Zeko izjavio kako je muzeološki postav temeljen na multimediji, uz mogućnost izbornika na hrvatskom i jednom stranom jeziku, pa posjetiteljima vodič nije ni potreban, nego će organizator obilaska grupe voditi i usmjeravati kroz postav.

U srijedu, 7. listopada, umjesto raspisanih natječaja povjerenstvo za njihovu provedbu objavilo je obavijest i upute kandidatima, u kojima stoji kako je rok za podnošenje prijava 8. listopada te je naveden opis poslova radnih mjesta, provedba postupka i pravila. Iako je natječaj još uvijek bio otvoren, o uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati nije bilo ni slova.

Isti su dokumenti na web-stranici stajali i jučer. U obavijestima je navedeno kako će poziv za razgovor biti objavljen na istom mjestu najkasnije dva dana prije održavanja razgovora. Stoji i kako će povjerenstvo na razgovoru utvrđivati interese, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad u Vukovarskom vodotornju i nakon obavljenog razgovora svakom od kandidata po pitanju dodijeliti 0, 1 ili 2 boda. Maksimalan broj bodova je 10. Potom će utvrditi rang-listu kandidata i poslati izvješće direktoru, koji donosi odluku o izboru kandidata.

Obavijesti o pozivu za razgovor još uvijek nema, a kako je otvorenje Vodotornja najavljeno za 30. listopada, sve navodi na zaključak da će budući zaposlenici na radna mjesta biti primljeni netom prije otvorenja. Prilikom osnivanja trgovačkog društva koje će upravljati Vodotornjem gradonačelnik Ivan Penava je izjavio kako je on skupa "igračka" te da je ključno naći kvalitetan kadar koji će voditi cijelu priču.

- Kad počne raditi, Vodotoranj mora biti u punom pogonu i zato planiramo sredstva za plaće djelatnika i početna obrtna sredstva. Potom bi on trebao biti samoodrživ i krenuti u uspješno poslovanje - poručio je tada Penava.

Zeko je pak prije tjedan dana najavio kako će educirati zaposlenike. To je razumljivo jer, prema uvjetima natječaja, ne moraju imati prethodno radno iskustvo, ali osnovna logika govori kako su edukacije trebali obaviti prije otvorenja objekta.
Dragana Korpoš

POVEĆAN TEMELJNI KAPITAL DRUŠTVA
Odluku o osnivanju trgovačkog društva za upravljanje Vodotornjem donijelo je Gradsko vijeće Vukovara krajem 2018. godine. Jedini osnivač i član društva bio je Grad Vukovar, a ukupni je temeljni kapital iznosio milijun kuna. U lipnju ove godine pred vijećnicima se našao prijedlog odluke o povećanju temeljnog kapitala trgovačkog društva Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva d.o.o. za pola milijuna kuna, uz objašnjenje da se projekt obnove i konzervacije bliži kraju te da je potrebno organizirati početak poslovanja. Većinom glasova povećanje temeljnog kapitala je prihvaćeno. Kako je nedavno potvrđeno medijima, predviđeno je zapošljavanje 27 osoba, s tim što su 30. rujna raspisana četiri natječaja za ukupno 11 djelatnika.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike