Regija
ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja
Objavljeno 23. travnja, 2024.
SLATINA - Na području grada Slatine, kao i na državnoj razini, izlaznost na parlamentarne izbore bila je vrlo dobra - glasovalo je 54,69 posto birača, a rezultati prve tri političke opcije razlikuju se samo u postotcima. Uvjerljivi pobjednik lista je HDZ-a i partnera sa 44,96 posto glasova, drugi je SDP sa svojim partnerima s 22,61 posto, a treći DP s partnerima s 15,13 posto osvojenih glasova. Čelnici vodećih političkih stranaka u gradu, predsjednik GO HDZ-a Igor Fazekaš, dopredsjednik GO SDP-a Krešimir Šantak i predsjednik GO Domovinskog pokreta Ilija Nikolić iznimno su zadovoljni i izlaznošću i rezultatima.

U slatinskom Gradskom vijeću HDZ ima predsjednika Tomu Tomića i dopredsjednika Igora Fazekaša, a obnašatelj dužnosti gradonačelnika je Ilija Nikolić iz DP-a. Međutim, odnosi između HDZ-a i DP-a na gradskoj razini dosad nisu bili sjajni. Zato smo čelnike političkih stranaka koje su ostvarile najbolji rezultat na izborima upitali hoće li se stanje na državnoj razini odraziti i na lokalnu.

– Mi smo već rekli da je Domovinski pokret nama najbliži u političkom, svjetonazorskom segmentu, ali neke postupke pojedinih njihovih članova na lokalnoj razini ne možemo odobravati. Mi smo spremni na suradnju, ali ne na način da se nešto gura pod tepih, da se skriva, da se ne poštuju zakoni RH, a državna revizija i financijski nadzor Ministarstva financija u Slatini su utvrdili brojne nepravilnosti i kršenja zakona. Mi želimo, kako na državnoj tako i na lokalnoj razini, transparentnu, poštenu politiku, korektnu prema građanima – rekao je Igor Fazekaš.

Krešimir Šantak kaže da se SDP vratio na uobičajenu razinu osvojenih glasova.

– Izbori su pokazali da DP u Slatini i nema baš veliku snagu, njihov rezultat za trećinu je slabiji od SDP-a. Budući da ima vlast u gradu, DP je jako podbacio i sigurno će biti problema – kaže Šantak.

– Mislim da DP sigurno neće sa SDP-om, mi imamo svoje uvjete i predstoji nam dogovor s HDZ-om ili novi izbori. Ako se odnosi budu mijenjali na državnoj, mijenjat će se i na lokalnoj razini. Morat će biti bolja suradnja, a to će biti bolje za Slatinu – rekao je Ilija Nikolić, zadovoljan što njegova stranka ima povjerenje istog broja glasača kao 2020. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike