Osijek
OPCINA VLADISLAVCI

Biciklijada učenika OŠ Mate Lovraka
Objavljeno 24. rujna, 2020.
Koliko je kretanje važno za zdravlje, otkrili su učenici Osnovne škole Mate Lovraka u Vladislavcima, a koji su aktivno proveli gotovo cijeli školski dan u prirodi, u okviru manifestacije "Biciklijada prijateljstva".

Biciklijada je krenula od škole u Vladislavcima, odakle je oko 120 učenika u pratnji svojih nastavnika, roditelja i ravnateljice nastavilo put prekrasnih bajera u Vladislavcima. Cijelo vrijeme vozači su imali podršku prometne policije Policijske uprave osječko-baranjske radi sigurnosti u prometu.

Cilj ovog projekta bio je je promoviranje sporta te druženje i zbližavanje među mladim ljudima u prirodi. Djeca današnjice sve su više za računalima i u kući, pa je ovo bila odlična prigoda da te uobičajene aktivnosti zamijene rekreacijom izvan doma, na svježem zraku.

Ovu hvalevrijednu aktivnost, u suradnji sa školom i djelatnicima Prometne policije, pomogla je i Općina Vladislavci, koja je svim sudionicima poklonila reflektirajuće prsluke. Bio je to zanimljiv i sportski izazovan program u sklopu kojega su se djeca upoznala i s prirodnim bogatstvima bajera u Vladislavcima, a nakon kojeg se opet trebalo biciklom vratiti u školu. Kada se zbroje svi kilometri, na dva kotača su učenici, učitelji i roditelji prošli više od deset kilometara.

Bila je to za mnoge avantura, a pogotovo za učitelje, psihologe i sve druge odrasle sudionike koji su uskakali kad god je trebalo pomoći - napumpati gumu, vratiti lanac na mjesto, pomoći kod zapetljane vezice u pedalama…

Ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Marija Poje i načelnik općine Vladislavci Marjan Tomas vrlo su zadovoljni provedbom ove zajedničke aktivnosti, a djeca su uživala u igrama s kolegama uz jezero, družila se i s ribičima, koji su im dali poneki savjet za bolji ribolov. U hladovini na travnjaku bilo je prilike, kažu Tomas i Poje, da se kroz razgovor i igre prijateljstva još više učvrste, a svi skupa se nadaju ovakvom ponovnom druženju.
D. Pejić
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike