Crna kronika
UHIĆENA DVA LOPOVA U SLAVONSKOM BRODU

Krađama došli do stotina tisuća kuna
Objavljeno 22. rujna, 2020.
SLAVONSKI BROD


Slavonskobrodski policajci uhitili su lopove za koje se sumnja da su u provalama u ljetnim mjesecima počinili štetu od nekoliko stotina tisuća kuna. Kako stoji u priopćenju, prikupljena operativna saznanja i dobra koordinacija policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske rezultirali su hvatanjem počinitelja imovinskih kaznenih djela.


Do identiteta lopova došlo se u subotu u 10 sati u Starčevićevoj ulici u Slavonskom Brodu, kada su policajci uhitili 45-godišnjaka, 24-godišnjaka i 21-godišnjaka, koji su, ugledavši policajce, pokušali pobjeći, no to im nije uspjelo. Uhvaćeni su munjevitom reakcijom policajaca. Slijedilo je kriminalističko istraživanje, koje je pokazalo da se najmlađi od njih, a riječ je o 21-godišnjaku, ne dovodi u vezu s počinjenjem kaznenih djela. Druga dvojica, 45-godišnjak i 24-godišnjak, sumnjiče se da su od 6. srpnja do 19. rujna, uglavnom poslijepodne u Slavonskom Brodu - u Naselju Slavonija, Ulici Vladka Mačeka te u dva navrata u Ulici Ljudevita Gaja, provalili u dva stana i dvije kuće. Nakon što bi provalili prozor ili vrata, ulazili bi u prostorije i ispremetali stvari. Iz jednog stana nisu ukrali ništa, a iz drugog stana te iz kuća uglavnom su ukrali razni nakit i druge predmete. Pritom je vlasnicima nastala šteta od nekoliko stotina tisuća kuna.


Dan nakon uhićenja i ispitivanja u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj 45-godišnjaka i 24-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje na počinjenje četiriju kaznenih djela teške krađe policajci su predali pritvorskom nadzorniku. Sukladno s nalogom Općinskog državnog odvjetništva, spomenuta dvojica su dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji im je odredio istražni zatvor od mjesec dana, te su ih policijski službenici predali u zatvor u Požegi.
Policijska uprava vukovarsko-srijemska pak priopćila je kako je između petka i nedjelje evidentirala dvije provale u obiteljske kuće. Policiji je javljeno da je lopov provalio u obiteljsku kuću 70-godišnjaka u Ulici Ante Starčevića u Gunji, iz koje je ukradeno nekoliko elektroničkih i mobilnih uređaja, a u večernjim satima 20. rujna iz obiteljske kuće 36-godišnjaka u Ulici M. A. Reljkovića u Nuštru otuđen je nakit i disk za pohranu podataka. Ukupna materijalna šteta nanesena vlasnicima iznosi više tisuća kuna. S.Lacić
Kako priopćava policija, provalnički dvojac uglavnom je iz stana i kuća krao nakit
30

dana istražnog zatvora izrečeno je uhićenom dvojcu iz Slavonskog Broda
Možda ste propustili...

NEZADOVOLJNA NAČINOM ISPLATE MINIMALNE NAKNADE

Vrijeđala je socijalnu radnicu telefonski, kazna je 500 kuna

ŠUMU KOD JALŽABETA OSIGURAVA POLICIJA

Policijski očevid zbog leša u šumi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPET SUDAR NA KRIŽANJU DALMATINSKE I ZVEČEVSKE

Crno retfalačko raskrižje

2

IZMEĐU BRANJINOG VRHA I KNEŽEVA

U stravičnom sudaru u Baranji smrtno stradala jedna osoba, troje ozlijeđenih

3

KAZNENO PRIJAVLJEN I ZA ODAVANJE SLUŽBENE TAJNE

Policajac je preprodavao oružje pa završio u zatvoru