Mozaik
S PRVIM DANOM NOVE JESENSKE SHEME

HRT večeras u 19 sati na HTV-1 emitira novi Dnevnik iz novog Studija 12
Objavljeno 21. rujna, 2020.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) večeras u 19 sati na svom Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV-1), s prvim danom nove Jesenske sheme HRT-a, prvi put emitira i središnji večernji Dnevnik HTV-a iz svog novog Studija 12 na zagrebačkom Prisavlju.

Tom prigodom Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić je naglasio:

- HRT je, dodatnim investicijama u vrhunsku tehnologiju, odlučio stati uz bok najjačim europskim javnim televizijama i sa zadovoljstvom mogu kazati da je dvogodišnji vrlo zahtjevan projekt izgradnje novog Studija 12 Informativnog programa uspješno završen.  Posrijedi je bio vrlo zahtjevnan projekt i instalacija  najmodernijih sustava tehnološke podrške, od nadopune tzv. "virtualne stvarnosti" do najsuvremenijih videozidova i grafike - a sve kako bi Informativni program HRT-a, sljedeći najmodernije trendove vodećih europskih javnih televizija, mogao svojim gledateljima  pružiti pravodobno i kvalitetno informiranje. Nakon pet godina odlučili smo se redizajnirati i Dnevnik - i vjerujem da će, kao i do sada, naš Informativni program s razlogom pljeniti pozornost naših gledatelja. U ovom trenutku vam nećemo otkriti baš sve detalje, neka nešto bude i iznenađenje: stoga budite u 19 sati s nama na Prvom programu HTV-a, kazao je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

A urednica Odjela Informativnog medijskog servisa HRT-a Katarina Periša Čakarun otkrila je i dijelić onoga što gledatelje, sadržajno i koncepcijski, očekuje u "novom" Dnevniku:

- Nakon 30 godina duge povijesti, "Dnevnik" izlazi iz malog studija od svega 50-ak kvadrata u četiri puta veći Studio 12. "Dnevnik" je obogaćen najmodernijom tehnologijom. "Tema dana" više neće biti na samom kraju, nakon vremenske prognoze, već će biti unutar samog Dnevnika - koji će trajati, zajedno sa sportom i vremenskom prognozom, od 19 do 20:05 sati. Kao i do sada, novinari Informativnog programa HTV-a javljat će se s mjesta događaja, pravodobno informirati javnost, propitkivati i analizirati, te opravdati veliko povjerenje svojih gledatelja. Kroz središnji "Dnevnik" gledatelje će voditi Đurica Drobac, Marta Šimić Mrzlečki i novo lice - Vlatka Kalinić, naša dugogodišnja novinarka. Uz njih u Dnevniku će biti i naši brojni novinari, reporteri specijalizirani za određena područja, koji će gledateljima uz najmoderniju grafiku predstaviti, opisati ili objasniti određenu temu - rekla je Katarina Periša Čakarun.

Kad je, pak, posrijedi najmodernija TV tehnika, u novi HRT-ov Studio 12 - pod vodstvom ravnatelja Tehnologije HRT-a Zvonimira Jukice - instalirano je sve najbolje što postoji na tom području i što koriste sve najveće europske javne televizije: od najmodernijih videozidova, "spiderman" kamera s daljinskim upravljanjem, grafičkim sustavom za "proširenu stvarnost" kakav upotrebljava većina europskih i svjetskih televizija, do STYPE tracking systema, hrvatskog proizvoda, jednog od najboljih svjetskih proizvoda u tom segmentu televizijske tehnike.T.K.

Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike