Osijek
DAN TRGOVAČKE ŠKOLE “DAVOR MILAS”

Odali počast svom bivšem učeniku
Objavljeno 17. rujna, 2020.
I ove godine učenici i nastavnici Trgovačke škole "Davor Milas" prisjetili su se tragično poginulog hrvatskog branitelja Davora Milasa koji je bio učenik škole upravo u vrijeme Domovinskog rata.

Tako su jučer predstavnici učenika škole, pedagog Ivica Mršo, prof., ravnateljica škole, mr. sc. Sandra Brajnović, Davorovi roditelji Vladimir i Marija Milas, Davorova razrednica Mira Vrcan, prof., zapovjednik Robert Šafar i suborci Boris Nikolić i Goran Radičević ispred UHDDR-a Temeljni ogranak Sveti Rok na Aninom groblju prigodnim paljenjem 18 bijelih lampiona i polaganjem vijenca od 18 bijelih ruža i ove godine obilježiti Dan škole, koja od 2005. godine nosi ime Davora Milasa.

"Odlukom da se 17. rujna proglasi Danom naše škole s posebnim poštovanjem odajemo počast jednom mladom čovjeku koji je iz ovih klupa, s tek navršenih 18 godina, otišao u najtežu bitku u kojoj je izgubio svoj mladi život. Davor Milas je 1991. godine, kao maturant naše škole, odlučio odjenuti odoru Hrvatske vojske i braniti Domovinu od srpske agresije. Poginuo je 5. prosinca 1991. u šumi Rosinjači tijekom jedne od najžešćih neprijateljskih akcija kojima su pokušali slomiti obranu Osijeka", istaknula je ravnateljica Brajnović.

U prosincu 2013. Davor Milas i njegovi suborci s Rosinjače odlikovani su Redom Nikole Šubića Zrinskog koji se dodjeljuje za najveći junački čin u Domovinskom ratu. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike