Osijek
IŠTVAN HARANGOZO (1952. - 2020.)

Otišao omiljeni osječki umirovljenik
Objavljeno 14. rujna, 2020.
"Dragi prijatelji, malo se odmaram, brzo se vidimo. Testiran sam i nemam koronu", napisao je Ištvan Harangozo, voditelj Dnevnog boravka za umirovljenike i predsjednik Udruge "Aktivni umirovljenici Osijek", na svom facebook-profilu 27. kolovoza. Nažalost, želja da vidi svoje mnogobrojne prijatelje nije mu se ispunila. Preminuo je u petak, 11. rujna, u KBC-u Osijek u 68. godini života.


 

- Nakon ugrađenih premosnica imao je problema s plućima i na kraju se sve zakompliciralo. Ne mogu opisati šok što je otišla jedna od najoptimističnijih osoba koju znam. Ištvan je uvijek bio spreman pomoći, bio je spreman na suradnju i beskrajno tolerantan. Ne čudi stoga što je vodio Dnevni boravak za umirovljenike toliki niz godina - ispričala je njegova dugogodišnja suradnica, tajnica Udruge AUO, Jelena Dodig, rekavši da je Harangozo bio aktivan i u Mjesnom odboru Višnjevac, a surađivali su i u Hrvatskoj stranci umirovljenika.


Samo riječi hvale za Harangozu, čovjeka čiji je Dnevni boravak službeno često posjećivao, ima i Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka. Kristić je istaknuo da se Harangozo itekako skrbio za očuvanje kvalitetnih programa u Dnevnom boravku.
- Ovo je velik gubitak i nedostajat će kao važna karika i kao čovjek spreman za druženje sa svim generacijama – kaže Kristić. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike