Tehno
SOFTVER

Projektiranje električnih mreža
Objavljeno 11. rujna, 2020.
Osim što je posao projektanata postao mnogo veći izazov nego prije, projektanti se sve više usmjeravaju na izradu što većeg broja projekata u što kraćem vremenu. Može li se električna niskonaponska i srednjenaponska mreža projektirati brzo i efikasno i bez gubitka na kvaliteti?

„U radu s projektantima primijetili smo njihovu potrebu za izradom što većeg broja projekata električnih instalacija uz snažan preduvjet održavanja visoke razine kvalitete projekta. Stoga smo predložili izradu novog softvera EcoStruxure Power Design koji pomaže projektantima u boljem i bržem izboru između brojnih elemenata, od sklopki, prekidača ili uređaja za neprekidno napajanje. Program sadrži funkciju crtanja jednopolnih shema, a zahvaljujući jednostavnom korisničkom sučelju intuitivan je i lako se koristi“, izjavljuje Berislav Korpar, direktor prodaje u Schneider Electric.

U prošlosti se projektiranje električnih instalacija vršilo pomoću papira, olovke i kalkulatora. Danas, kao i u svim drugim aktivnostima, primjetan je porast uvođenja automatiziranih rješenja koja pridonose smanjenju repetitivnih radnji i mogu ukazati na to kako iskoristiti sav potencijal predložene ponude.

EcoStruxure Power Design je softver za izračun i konfiguraciju električnih mreža i razvodnih ormara - olakšava rad projektantima zahvaljujući dodatnoj funkciji smartifikacije. Projektantima smartifikacija pomaže u optimalnom izboru opreme, što uključuje i mogućnosti povezivanja komunikacijskim protokolima, proizvođačima razvodnih ormara omogućava izmjene pri projektiranju opreme u razvodnom ormaru omogućujući funkcionalnosti Internet Stvari (IOT), odnosno njihovo buduće povezivanje i integraciju s raznim aplikacijama. M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike