Osijek
KRAPINSKO NASELJE - VELIKO GRADILIŠTE

Obnova pješačkih i kolničkih površina u punom je jeku, moguće kružno prometovanje
Objavljeno 10. rujna, 2020.

U punom je jeku druga faza obnove javnih površina u Krapinskom naselju. Radove od 3. srpnja izvodi Unikom, a obuhvaćaju daljnju rekonstrukciju pješačkih i kolničkih površina te gradnju parkirališta i hortikulturno uređenje. Generalna je rekonstrukcija infrastrukture Krapinskog naselja, vrijedna 1,8 milijuna kuna, počela u srpnju 2019. te je do kraja te godine završen sjeverni krak nogostupa i pločnika, a sada se radi na južnom kraku prometnice.

"Prema opsegu radova koji su do sada izvedeni - prošle godine na sjevernom kraku, a u ovoj godini na istočnome, sada smo negdje na sredini potrebnih radova u cijelom naselju. Trenutačno je završen kolnik na istočnom kraku, a uređuje se nogostup. Počeli su radovi na srednjem kraku, gdje se rade parkirališta i kolnik. Omogućeno je i kružno odvijanje prometa kroz naselje. Istovremeno s radovima na prometnim površinama izvode se i radovi na javnoj rasvjeti, kao i radovi na telekomunikacijskoj mreži. Nakon završetka srednjeg kraka počet će radovi na kompletnom južnom kraku do ulaza u naselje", potvrđuju iz Grada Osijeka.

Podsjetimo, naselje je sagrađeno početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, u njemu od tada nije rađen ni jedan infrastrukturni projekt, čak ni nakon Domovinskog rata, koji je ostavio brojne ožiljke. Zgrade ondje imaju ukupno 24 ulaza sa po četiri stana, a u sklopu je naselja i 25 privatnih kuća. Za sve njih do sada je postojalo samo 30 parkirališnih mjesta.

"Ljudi su svakodnevno parkirali na zelenim površinama jer drugog izbora nisu imali, a pješaci i automobili oduvijek su, u svim vremenskim uvjetima, dijelili cestu. Kada rekonstrukcija završi, u naselju će biti 64 parkirna mjesta u skladu sa svim standardima, pa će u tome fondu biti i parkirališna mjesta za invalide. Obnova će uključiti i hortikulturno uređenje. Duž trase na kojoj će se postavljati nova infrastruktura uklonit će se drveće, grmlje i drugo zelenilo, no nakon završetka projekta planirano je da će ih zamjeniti 67 novih stabala, a koje vrste - odredit će struka", poručuju iz Gradske četvrti Industrijska četvrt, koja je, kako bi pridonijela završetku projekta u 2020. godini, za potrebe Krapinskog izdvojila sva sredstava iz svoga smanjenoj "koronaproračuna". I. Solar
Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike