Crna kronika
NA CESTAMA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

Visoke kazne za neodgovorne vozače
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
VIROVITICA


U godinu dana primjene izmijenjenog Zakona o sigurnosti prometa na cestama na području Virovitičko-podravske županije zabilježeno je 279 prekršaja za koje je propisana najteža kazna od najmanje 10.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana. Policijska uprava Virovitičko-podravska priopćila je kako su od 1. kolovoza lani, kada je zakon stupio na snagu, do 1. kolovoza ove godine utvrdili i sankcionirali gotovo 15.700 prometnih prekršaja.


Najveći broj procesuiranih prekršaja, njih 137, odnosi se na vožnju pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije veće od 1,5 promila ili odbijanja alkotestiranja. Utvrđena su i 83 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje te 42 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane. Zbog počinjenja najtežih prekršaja uhićeno je 97 vozača.

Najvećom novčanom kaznom od 16.200 kuna sankcioniran je vozač koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava, a najvećom kaznom zatvora od 40 dana kažnjen je onaj kojemu je utvrđena koncentracija od 1,5 promila alkohola. Vozački ispit morat će ponovno polagati 56 vozača jer su u dvije godine zbog najtežih prekršaja prikupili 12 negativnih prekršajnih bodova, odnosno devet ako su mladi vozači. Zbog ove negativne statistike policija će i dalje pojačano kontrolirati sve sudionike u prometu, pogotovo u dane vikenda. M.Bugarić
PIJANOG GA PREGAZIO TRAKTOR
Pijanstvo i vožnja traktora ne idu zajedno. Osjetio je to na svojoj koži 64-godišnjak iz Suhopolja koji je pod utjecajem 1,93 promila alkohola, u svojem dvorištu, kroz otvorena vrata okrenuo ključ za pokretanje motora. Kako je ručica mjenjača ostala u brzini, traktor se pokrenuo, oborio 64-godišnjaka na tlo, da bi mu zadnji lijevi kotač prešao preko noge. Traktor je potom oštetio i automobil, temelj od bunara te ogradu susjede. Pijani 64-godišnjak nije životno ugrožen.
Možda ste propustili...

PRIJAVA 72-GODIŠNJAKINJI IZ ERNESTINOVA

Palila stari papir, požar uništio susjedi kukuruz

PROMETNA NESREĆA U KANIŽI KOD SLAVONSKOG BRODA

Autom se zabio u betonski mostić

Najčitanije iz rubrike