Crna kronika
SEDAMNAEST INTERVENCIJA VATROGASACA

Zabio se autom u vatrogasni kombi
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
Sedamnaest intervencija odradili su vatrogasci u Osječko-baranjskoj županiji u petak i subotu. Valpovački vatrogasci imali su sreće kada je na njihov kombi, pri povratku s intervencije uklanjanja gnijezda stršljenova na kupalištu u Ladimirevcima, kod Metlinaca naletio automobil, jer nitko nije stradao.

- Povratkom u DVD osobno vozilo na cesti prema Metlincima udara u naš kombi te ga oštećuje, a vozilo završava na krovu u kanalu. Naši članovi su odmah uskočili u pomoć te je podignuta uzbuna za sve ostale operativne vatrogasce. Dolaskom navalnog vozila i drugih vatrogasaca unesrećeni su izvađeni iz vozila te smo samo obavili otpajanje akumulatora - doznajemo iz DVD-a Valpovo. Iz Policijske uprave osječko-baranjske doznajemo što se točno dogodilo.

- U subotu oko 15 sati 22-godišnjak je upravljao automobilom cestom između Valpova i Metlinaca. Dolaskom do zavoja, zbog neprilagođene brzine, vozač je izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevi kolnički trak, namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Pri tome je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio vozila kojim je upravljao 41-godišnjak. Od siline udara automobil se odbio i sletio na travnatu površinu - kažu iz policije.

Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Osijek, istoga dana gorjelo je na više mjesta na otvorenom prostoru, i to u Čemincu, Bočkincima, Strizivojni, Piškorevcima, Budimcima i kod Baranjskog Petrovog Sela. Vatrogasci iz Ivanovaca Đakovačkih vraćali su rodu u gnijezdo. Vatrogasci iz Petrijevaca gasili su požar nusprostorija kuće u svom mjestu, a vatrogasci iz Suze i Kneževih Vinograda gasili su požar pomoćne zgrade pokraj zgrade DVD-a Suza.

Našički vatrogasci gasili su požar više kubika ogrjevnih drva u Zoljanu. Za izazivanje tog požara osumnjičen je 59-godišnjak koji je palio suho granje, pa se vatra proširila. Tijekom petka te u subotu u noći bilo je pet vatrogasnih intervencija. U petak oko 10 sati, u Našičkom Novom Selu, 67-godišnjak je odložio pepeo i žar na biootpad, koji se zapalio. Vatra se proširila na pod šupe koji je bio posipan suhom slamom i sijenom. Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Šaptinovci. Zbog izazivanja požara 67-godišnjak je dobio prekršajnu prijavu, kao i 59-godišnjak iz Zoljana. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike