Novosti
POZIV ZA PROMJENOM ODLUKE O 15-MINUTNOM POSJETU

Dopustiti duže posjete djeci u bolnici
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
Središnji koordinacijski odbor akcije "Za osmijeh djeteta u bolnici" pozvao je u petak Ministarstvo zdravstva da promijeni svoju odluku o 15 minuta posjeta djeci u bolnici te da omogući humanije liječenje djece u vrijeme epidemiološki nepovoljne situacije u Hrvatskoj.


"Hrvatskoj je trebalo 20 godina da se humanizira liječenje djece u bolnici i umanje negativni učinci koje donosi odvajanje djeteta iz njegove obiteljske sredine. Odluke o zaštiti od koronavirusa ta su postignuća nacionalne akcije ‘Za osmijeh djeteta u bolnici‘ gotovo preko noći ukinule i to, nažalost, nije na dobrobit djece", poručio je Odbor.
Time je reagirao na odluku Ministarstva zdravstva da se u županijama s nepovoljnom epidemiološkom situacijom dopusti roditeljima 15-minutni svakodnevni boravak uz hospitaliziranu djecu. Ministarstvo zdravstva svojom je najnovijom odlukom zaustavilo napredak postignut u dva desetljeća truda i rada stručnjaka i volontera koji su doveli do značajnih pomaka i primjene suvremenih europskih standarda u humanizaciji liječenja djece, ističe Odbor u priopćenju. H
Možda ste propustili...

IVAN ANUŠIĆ SLAVONSKI LIDER HDZ-A O POSTIZBORNIM PREGOVORIMA

Formirat ćemo novu vladu, pregovori neće dugo trajati

POPLAVE, POŽARI, SUŠA, TOPLINSKI VALOVI...

Klimatska kriza raste: Europu su zahvatili vremenski ekstremi

Najčitanije iz rubrike