Osijek
SPLIT-VUKOVAR-SPLIT

Darko Zec bio jedini Osječanin u motokaravani
Objavljeno 29. lipnja, 2020.
Kako se voli domovina i poštuju poginuli branitelji pokazao je Darko Zec, jedini Osječanin koji je sudjelovao u karavani Split-Vukovar-Split pod nazivom "29 krunica za 29 godina". Naime, u karavani koja je na Dan osječkih branitelja došla u Osijek, Zec je bio jedini predstavnik MK Veterani Slavonije i Baranje, uz članove još tri motokluba, Vitezovi tame, Tigrovi i organizatora, 4. gardijska - Split.

- Svake godine završetak karavane je 28. travnja, no ove godine zbog koronavirusa sve je odgođeno i skraćeno. Ovaj put nismo na spomenicima u gradovima gdje su branitelji stradavali ostavljali krunice, nego smo palili svijeće - rekao nam je Zec. Kako je ove godine odlučeno da krunice koje se inače ručno izrađuju u Međugorju izostanu, tako je izostalo i tradicionalno ostavljanje krunice u legendarnom Fići na križanju Trpimirove i Vukovarske ulice.

- Vjerujem da ćemo dogodine uspjeti ostvariti sedmodnevnu misiju i ostaviti 30 krunica, po jednu za svaku godinu od osnivanja gardijskih postrojbi - kaže Zec. Ma. M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike