Kultura
MATICA HRVATSKA

Knjigama nagrađeni najučenici
Objavljeno 26. lipnja, 2020.
SLATINA - Ogranak Matice hrvatske Slatina tradicionalno na kraju svake nastavne godine nagrađuje knjigama najbolje učenike slatinskih osnovnih i srednjih škola. Na ovogodišnjoj svečanosti održanoj u posebnim uvjetima u dvorani Hrvatskoga doma, najuspješnije učenike, njihove razrednike, ravnatelje škola i roditelje pozdravila je predsjednica Ogranka Zorica Varga.
- Bilo da je riječ o osnovcima ili srednjoškolcima, danas slavimo završetak jedne etape njihova školovanja. Neki će put srednje škole, neki na fakultete, a neki će se, nadam se, zaposliti jer su nam prijeko potrebni. Danas, dragi učenici, mogu sa sigurnošću reći da smo ponosni na vas, na vaše uspjehe. I ja sam ponosna gledajući među vama i neke svoje učenike. Biti najbolji veliki je ponos, ali i odgovornost. Nosite ih kao krunu kroz daljnje školovanje i rad.


Čestitam vam na tom uspjehu i želim da upišete željene smjerove i fakultete, a vama, koji čekate posao, želim da nađete poslodavce koji će znati cijeniti vaš trud i vaše znanje, vaše sposobnosti i stručnost - zaključila je predsjednica Varga.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je pohvalio marljivost i ustrajnost učenika, čestitao nagrađenima i zahvalio Ogranku MH Slatina što je unatoč brojnim aktivnostima i ograničenim mogućnostima zbog trenutačne epidemiološke situacije i ove godine priredio ovakvu svečanost.


- Prošlih smo nekoliko godina nastojali poboljšati kvalitetu života svih građana Slatine, tako i mladih, različitim subvencijama, potporama i stipendijama, a iako Grad nije osnivač škola u Slatini, uz Virovitičko-podravsku županiju itekako vodimo brigu o budućnosti razvoja obrazovanja u Slatini te raznim potporama nastojimo pomoći u infrastrukturi kao i pri gradnji novih škola na slatinskom području - rekao je gradonačelnik Ostrošić i najavio da će u iduće tri godine Slatina imati i visoko školstvo.


- U pregovorima smo s Fakultetom J. J. Strossmayera iz Osijeka, a vjerujem da ćemo ove godine od listopada prvo imati izvanredne studente odgoja i obrazovanja, a nagodinu, ako bude sve teklo prema planu, i neke programe koji će postati redoviti studij jer smo napravili model u kojem ćemo nastojati idućih godina dovesti studentski život u Slatinu. Na taj način postat ćemo mali grad koji ima svoje studije te možda jednog dana postati okosnica jednoga slavonskog studija Virovitičko-podravske županije. To će u svakom slučaju omogućiti studiranje onim mladim Slatinčanima koji nisu mogli otići na studij nekamo dalje - zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
Svečanost nagrađivanja najuspješnijih slatinskih učenika „uokvirena“ je izvrsnim nastupima mladog višestruko nagrađivanog trubača Jana Mojzeša, bivšeg učenika slatinske OŠ Josipa Kozarca i Glazbene škole Milka Kelemena, koji je nastupio uz klavirsku pratnju svoje sestre Sare Mojzeš, danas profesorice u GŠ Milka Kelemena. Oni su izveli skladbe Arcangela Corellija Preludio e Allamanda i Molitvu Marijana Novaka. P. Žarković
Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike