Osijek
PREPORUKA GČ NOVI GRAD:

Sjenicu za sada nemojte koristiti
Objavljeno 5. travnja, 2020.
Ne znajući što nam se sve sprema s koronavirusom, vijećnici Gradske četvrti Novi grad pretposljednjeg dana veljače nadopunili su sprave za vježbanje te postavili i nove u Naselju Ivana Gorana Kovačića pokraj Studentskog centra, a najavljeno je i postavljanje sjenice te niz drugih sadržaja.

Iako je, prema naputku Nacionalnog stožera, zabranjeno bilo kakvo okupljanje i sukladno s tim sva navedena i ostala igrališta u toj četvrti omeđena su trakom, vijećnici su odlučili pripremiti sve nakon izlaska iz krize s koronavirusom, pa je planirana sjenica dobila svoje mjesto na igralištu pokraj Studentskog doma.

- Sjenica je predviđena za okupljanje i obiteljske dolaske, proslave rođendana i organiziranje ostalih zabavnih događanja. No apeliramo na građane da se ondje ne okupljaju, kao uostalom ni na jednome dijelu za rekreaciju u vrijeme dok je na snazi zabrana. Tek građani koji žive u blizini mogu sa svojih prozora i balkona promatrati kako napredujemo s radovima. Kad sve ovo prođe, bit će vremena za uživanje na otvorenom i u društvu - kaže Ivan Karalić, zamjenik predsjednika GČ Novi grad, dodajući da će uskoro nastojati nabaviti i roštilje oko sjenice kako je to prvotno bilo i zamišljeno.

Podsjetimo, ta je Gradska četvrt imala u planu i organiziranje street-workouta preko besplatnih radionica u svibnju i srpnju. U svibnju, razumljivo, radionica neće biti, a ostaje nadati se kako ćemo se, poštujući sve upute nadležnih, svi zajedno izvući iz ove situacije do srpnja. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike