Sport
NAJBOLJI SPORTAŠI NAŠICA

Najbolji u 2019. bili su NEXE, Moreno Car i Dorotea Horvat
Objavljeno 27. veljače, 2020.
Zdenko Stošić je najbolji sportaš-invalid, Hrvoje Horvat trener, a Antunu Katruši priznanje za promicanje sporta

U višenamjenskoj dvorani srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama održano je proglašenje najboljih sportaša Grada za 2019. godinu, koje tradicionalno organizira Športska zajednica Grada Našica.

Na početku svečanosti brojne je nazočne pozdravio predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović, a minutom šutnje prisjetili su se svih preminulih sporaša i sportskih djelatnika. I ove godine, očekivano, za najbolji sportski kolektiv izabran je RK NEXE. Trijumfirali su u konkurenciji Kickboxing kluba Impact, Streljačkog kluba Našice, Šahovskog klub Radnik (kadetkinje) i Športska udruga tjelesnih invalida Našice. Vratar NEXE-a Moreno Car prvi je put proglašen za najboljeg sportaša Našica. Prošle godine Car je doista imao vrlo zapaženu sezonu, koja ga je uvrstila i na širi popis hrvatskih reprezentativaca. U konkurenciji sportašica nominirane su Matea Begić i Dorotea Horvat (Streljački klub Našice) te Matea Orešković (Taekwondo klub Našice). Nagradu je osvojila Dorotea Horvat. Premda još kadetkinja, nastupa u svim uzrastima, pa i u onom seniorskom. Županijska je prvakinja u sve tri kategorije, a na polufinalu regije za seniorke osvojila je prvo mjesto. Zapažena je i izvan sporta, posebno u školi, gdje sudjeluje u radu ritmičke i dramske sekcije, bavi se humanitarnim radom, volontira u Crvenom križu, a za promicanje tolerancije i škole bez nasilja dobitnica je posebnog priznanja ‘‘Luka Ritz‘‘ za 2019. godinu.

Za najboljeg sportaša-invalida proglašen je Zdenko Stošić. Član Športske udruge tjelesnih invalida Našice osvojio je drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju za osobe s invaliditetom. Trener rukometaša NEXE-a Hrvoje Horvat i za prošlu je godinu proglašen najboljim trenerom. Od 2016. godine trener je hrvatskog viceprvaka NEXE-a, s kojim, osim u domaćim natjecanjima, sudjeluje i u SEHA-Gazprom ligi te u EHF Kupu. Pod njegovim vodstvom NEXE je postao prepoznatljiv i izvan granica Hrvatske, a kao pomoćnik izbornika Line Červara već je istaknuo kandidaturu za ovu nagradu i za 2020. godinu.

Šestu godinu Športska zajednica dodjeljuje ‘‘Trofej Pavo Jurina‘‘, priznanja mladim i perspektivnim sportašima. Trofej koji nosi naziv jednog od najboljih sportaša Našica svih vremena, legendarnog rukometaša, za 2019. godinu dobili su Ester Baričević (Kickboxing klub Impact), Lara Falašta (Taekwondo klub Našice), Domagoj Janeski i Ryan Šafar (Rukometni klub NEXE), Emanuel Puhanić (Teniski klub Našice) te Petra Šimić i Iva Vidaković (Ženski odbojkaški klub Našice).

Sportski djelatnik Antun Katruša, iz Streljačkog kluba Našice, primio je priznanje za promicanje sporta na području Osječko-Baranjske županije. Odličja najuspješnijima uručili su gradonačelnik Našica Josip Miletić, dogradonačelnik Hrvoje Šimić, potpredsjednik skupštine OBŽ-a Ivica Čeme, predsjednik MO-a Našice Josip Matek, predsjednik i dopredsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović i Marko Sertić te član IO-a Vanja Prošić. Glavni tajnik Športske zajednice Osječko-Baranjske županije Dubravko Ižaković uručio je priznanja Nogometnom klubu Našk za 100 godina postojanja te Nogometnom klubu Brezik i Rukometnom klubu NEXE u povodu 60. rođendana. Iskoristio je priliku i čestitao izabranima te zahvalio Gradu Našice i njegovoj športskoj zajednici na uspješnoj suradnji. Svim nagrađenima čestitao je gradonačelnik Josip Miletić., Istaknuo je kako će Grad za tekuću 2020. godinu za sport izdvojiti 2,8 milijuna kuna, a da će u okviru svojih mogućnosti pratiti rad sportskih klubova, posebno u kojima se vodi briga o najmlađima.

Srećko SOBODIĆ
Možda ste propustili...

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

LOŠA ISKUSTVA BIJELO-PLAVIH U TUROPOLJU

Gorica nema imperativ, ali Osječani neće dobiti popust

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike