Sport
MOTOCROSS LIGA

Slavonska liga nije nikakav hir, vozači su je već dugo čekali
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
Klubovi iz Slavonije već su dugo u planu imali "svoju ligu", a onda su napokon povukli konkretne poteze i motocross liga doista bi se uskoro mogla događati po slavonskim mjestima.

U prostorijama Extreme kluba Malino-Oriovac održan je sastanak motoklubova i osnovana Slavonska motocross liga, za predsjednika i voditelja Lige izabran je Zoran Nožinić (Extreme klub Malino-Oriovac), a zamjenik je Marko Straga iz MK Pakrac-Lipik. Osnovni cilj Lige je promocija motosporta na našem području te pokretanje prvenstva Slavonije u motocross, quadcross i enduro disciplinama, kažu iz vodstva Lige te naglašavaju kako se nadaju da će ovim potezom privući više vozača amatera, kao i mladih vozača u juniorskim kategorijama. Također, osnivači smatraju kako bi Liga mogla biti i mamac za gledatelje... Prema najavama, iako kalendar nije utvrđen, utrke bi se trebale održavati na stazama u Malinu, Požegi, Pakracu (Matkovac) i Viškovcima, kraj Đakova, a taj popis domaćina još će se proširiti. Kako se bliži početak motocross sezone, Liga ovim putem poziva sve vozače motocrossa, quadcrossa, endura i autocrossa koji su zainteresirani za sudjelovanje u Ligi da se jave preko Facebook stranice Slavonska motocross liga ili tajniku na telefonski broj 098/363-665. Ova je priča zanimljiva i orahovačkom kraju, gdje se motocross posljednjih nekoliko godina počeo razvijati krupnim koracima zahvaljujući skupini entzuijasta i ljubitelja tog sporta. Jedan od njih je i 17-godišnji Damir Hornung, koji je odnedavno član Extreme kluba Malinovac-Oriovac. Hornung naglašava da je jedva dočekao osnivanje ovakve lige:

- Pokretanje Slavonske motocross lige za mene je velika stvar jer dolazim iz sredine u kojoj ta vrsta sporta još nije previše razvijena i baš popularna. Ipak, uvjeren sam da je ovo velika prilika kako za mene tako i za sve vozače s naših prostora da osjete pravu dozu adrenalina - kaže Hornung, koji će ovu sezonu Prvenstva Hrvatske voziti za Extreme Klub Malino-Oriovac, a s obzirom na to da mu je ovo prva profesionalna sezona, kaže kako si ne želi postaviti previsoke ciljeve.

Iako bi volio da se u motocross više ulaže i da bud još popularniji sport, Hornung ipak priznaje kako stvari idu u boljem smjeru.

- Ma, ima nas dosta koji volimo ovaj sport, imamo i dobre temelje za svoj klub jednog dana, trenutno smo okupli MX team. Imamo uređenu trening-stazu, koju svaki dan poboljšavamo i vjerujem da za ovaj sport u Orahovici ima prostora. To više što u okolici ima vrhunskih terena za motocross staze, a motociklizam je odličan i za promociju turizma na ovim našim prostorima. Svakako je važno da smo i mi odradili posla da ova liga zaživi, a sve zasluge idu mom Extreme klubu Malinovac-Oriovac i Motocross klubu Lipik, kojima od srca zahvaljem - zaključio je Hornung. V. Grgurić
Utrke bi se trebale održavati na stazama u Malinu, Požegi, Pakracu (Matkovac) i Viškovcima, kraj Đakova
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike