Sport
SLAVONSKI DRUGOLIGAŠI ZAVRŠILI ZIMSKI ODMOR

BSK: Steinbrückner je okupio “stare” i čeka pojačanja
Objavljeno 14. siječnja, 2020.

Vezani članci

SLAVONSKI DRUGOLIGAŠI ZAVRŠILI ZIMSKI ODMOR

Osijek II: Tri tjedna u Osijeku pa odlazak u Umag

SLAVONSKI DRUGOLIGAŠI ZAVRŠILI ZIMSKI ODMOR

Cibalia: Tomić je prozvao igrače i krenuo u nepoznato

Pod vodstvom trećeg ovosezonskog trenera jučer su pripremne aktivnosti za drugi dio jedinstvenog drugoligaškog prvenstva počeli nogometaši bjelobrdskog BSK-a, čiji je skup pozdravio dugogodišnji predsjednik Jovo Vuković.

Nakon što su Denis Krstanović i Aleksandar Borojević gotovo ravnomjerno rasporedili jesenskih 16 kola te u konkurenciji isto tolikog broja momčadi "žuto-plave" plasirali na 14. mjesto, na klupu je tijekom zimske stanke sjeo Tomislav Steinbrückner. Taj trener izdanak je osječke škole nogometa, u kojoj je prošao sve igračke klupske kategrije i odradio dva profesionalna seniorska ugovora, nakon čega je u dva navrata dobio mandat kormilariti prvim sastavom iz Gradskog vrta u prvoligaškom društvu. Ishodivši najvišu stručnu naobrazbu, otvorena su mu vrata u Aziji, gdje je u Maleziji klub iz drugog popeo u prvi razred. Vrativši se potom u matični Osijek, s kojim je krajem prošloga mjeseca raskinuo radni odnos i odlučio se za novi, samostalni put u nedalekom Bijelom Brdu. A pred njim je jasan cilj - ostaviti momčad BSK-a u drugoligaškom natjecanju. Bjelobrđani trenutačno drže 14. mjesto, koje je i kvalifikacijsko, pa bi se na proljeće trebalo popeti koju stepenicu više u poretku i bezbrižno dočekati kraj prvenstva. Steinbrückner je okupio gotovo sav igrački kadar koji je u prvom dijelu prvenstva branio "žuto-plave boje", osim Ptičeka i Košanina, koji su, u međuvremenu, napustili klub. Ostali starosjedioci odazvali su se jučerašnjoj prozivci: Ilinčić, Đilas, Ivan i Luka Mihaljević, Gvozdenović, Dalić, Mitrović, Mory, Kovačić, Dabro, Muženjak, Popović, Blatančić, Jelić, Žuljević, Ćorić, Kloniunas, Batinić i Ušćebrka, a pojavio se i ozlijeđeni Horvat, koji, međutim, neće i nadalje participirati u radnom procesu, koji će se, uglavnom, odvijati u obližnjem Dalju, na igralištu Radničkog, kombinirajući treninge sa sedam-osam test-utakmica. Time kadar BSK-a nije definiran za proljetne borbe, jer su u završnoj fazi razgovori s nekolicinom koja bi bila pojačanje u tim nastojanjima. To će se definirati do kraja tjedna, u kojem će novom treneru asistirati sportski direktor Krstanović i Damir Horvat, a očekuje se priključenje stožeru i Borojevića, koji je trenutačno u Kanadi.

Liječnik, dr. Branko Vakanjac i fizioterapeut Davor Nemet nisu imali posla na prvom treningu, a svi se nadaju da ga neće puno imati ni tijekom priprema, koje će trajati do 23. veljače, kada će u Bijelom Brdu gostovati druga momčad Osijeka, u sklopu 17. prvenstvenog kola Druge HNL.
Dražen Lekšan
 
Rezultati by SofaScore
Najčitanije iz rubrike