Sport
SLAVONSKI DRUGOLIGAŠI ZAVRŠILI ZIMSKI ODMOR

Osijek II: Tri tjedna u Osijeku pa odlazak u Umag
Objavljeno 14. siječnja, 2020.

Vezani članci

SLAVONSKI DRUGOLIGAŠI ZAVRŠILI ZIMSKI ODMOR

Cibalia: Tomić je prozvao igrače i krenuo u nepoznato

SLAVONSKI DRUGOLIGAŠI ZAVRŠILI ZIMSKI ODMOR

BSK: Steinbrückner je okupio “stare” i čeka pojačanja

Pripreme za drugi dio drugoligaške sezone jučer su počeli i nogometaši Osijeka II, koji su prvo okupljanje imali u Gradskom vrtu. Tamo je druga momčad bijelo-plavih odradila i prvi trening, na kojem trener Igor Tolić nije imao kompletan kadar na raspolaganju.

Poznato je kako je pet igrača na pripremama s prvom momčadi u Španjolskoj (Barešić, Beljo, Magdić, Todoroski, Marin), Almeida će se zbog kašnjenja aviona priključiti dan kasnije, a Bliznaca nakon operacije ligamenata koljena čeka rehabilitacija i duža stanka. Tako su u pripreme krenuli Župić, Kovačević, Dubrović (vratari), Gačić, Benić, Kolega, Latković, Dago, Barišić, Ćosić, Stanić, Todorov, Durdov, Soldić, Pavičić, Kuprešak, Kuzminski, Caimacov, Babin, Ljubić, Išasegi, Čikvar i Baltić. Veznjaci Babin (Hrvatski dragovoljac) i Ljubić (Inter) nova su imena u kadru, a Išasegi i Čikvar vratili su se s posudbi. U odnosu prema prvom dijelu sezone nema Ilića, Krajinovića i Kulenovića, koji su napustili Gradski vrt.

Osječki nogometaši prva će tri tjedna pripreme odrađivati u svom gradu, gdje će odigrati i dvije pripremne utakmice. Prva je na rasporedu 25. siječnja protiv mađarskog trećeligaša PMFC Pečuha, a druga 1. veljače protiv Cibalije. Dva dana poslije bijelo-plavi će otputovati u Umag, u kojem će boraviti sljedećih 12 dana te odigrati još tri prijateljska dvoboja, sve sa slovenskim prvoligašima. Tako će 8. veljače odmjeriti snage s Domžalama, 12. igraju protiv Brava, a 15. protiv Triglav Kranja te se potom vratiti kući. Dvoboj protiv kranjskog kluba bit će i "generalka" za nastavak prvenstva u Drugoj HNL, koje za Osječane počinje 23. veljače, kada će gostovati u Bijelom Brdu kod BSK-a. Nakon prvih 16 kola Osijek II je na devetom mjestu, pa je jasno kako su želje napraviti pomak prema gornjem dijelu tablice, što nije nemoguća misija, s obzirom na to da ih od četvrtog mjesta dijeli pet bodova. No naglasak ipak nije na rezultatu, nego na razvoju igrača, što je istaknuo i sam trener Tolić.

- I dalje sve ostaje u koordinaciji s prvom momčadi i trenerom Ivicom Kuleševićem. Moguće je još neko pojačanje, iako nema puno prostora, jer se mogu zamijeniti samo četiri igrača u odnosu prema prvom dijelu sezone. Zato možda dovedemo još samo jednog zadnjeg veznog i napadača, a kadar smo već sada proširili nekim našim juniorima. Cilj nam ostaje stalni napredak, što prije svega znači razvoj i stvaranje igrača za A momčad - rekao je nakon starta priprema Tolić, kojemu će vjerojatno posao u slaganju momčadi olakšati i povratak nekih od igrača koji su sad trenutno pod Kuleševićevom paskom.
Goran Roguljić
 
Rezultati by SofaScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike