Sport
HRVATSKI VATERPOLISTI KREĆU NA EP-U

Želja je ne dopustiti Nijemcima ni najmanju nadu za iznenađenje
Objavljeno 14. siječnja, 2020.
Prvi suparnik Barakuda danas (14.30) u Budimpešti je reprezentacija Njemačke

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas (14.30 sati) u Budimpešti počinje svoj put na 34. Europskom prvenstvu. Prvi suparnici Barakudama u skupini A u Duna Areni su Nijemci, a prije našeg ogleda svoj će odigrati Slovačka i Crna Gora.

U današnji susret izabranici Ivice Tucka ulaze kao favoriti, ali i svjesni kako bodovi neće sami od sebe doći. Dobro upozorenje svakako je i prošloljetni njihov susret na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu, koji je Hrvatska u četvrtinalu dobila puno teže od očekivanog (10:8), nakon što je u posljednjoj četvrtini Njemačka dovršila svoju seriju 4-0 za izjednačenje od 7:7. I sve to nakon što su tri tjedna prije Barakude potopile iste suparnike s čak 12 golova razlike.

Želja je danas izbjeći takvu neizvjesnost i ne dopustiti Nijemcima ni najmanju nadu za iznenađenje, što zahtijeva maksimalan pristup i odlično izdanje cijele momčadi. Istaknuo je to i vratar Marko Bijač, koji je u nedjelju proslavio 29. rođendan, a bodovi na startu EP-a bili bi mu lijep rođendanski poklon.

- Napokon smo dočekali da počne, prošli smo dosta zahtjevne pripreme, nakon Australije, Srbije, u Zagrebu s Rusima i mislim da smo stvarno spremni. Na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu Nijemci su ne samo protiv nas nego i na cijelom turniru zadali probleme svima s kojima su igrali. Imaju nekoliko vrlo kvalitetnih pojedinaca, momčadski su dobro posloženi i sigurno je da ćemo morati biti na našem maksimumu kako bismo ubilježili pobjedu - istaknuo je vratar Barakuda.

Slično razmišlja i jedan od naših glavnih napadačkih aduta, Maro Joković, koji će sa Xavijem Garcijem "ordinirati" po našoj desnoj strani.

- Imali smo zbilja kvalitetne pripreme, odradili smo dosta sparing-utakmica, obnavljali fizičku i taktičku spremu. Gledajući unatrag, dobro je da je sve prošlo bez ozljeda, da smo u punom sastavu i da spremni očekujemo EP. Nijemce smo analizirali posljednjih dana i gledali našu utakmicu iz Gwangjua. To je reprezentacija koju dosta dobro znamo, nema tu nekih nepoznanica, ali da su nepredvidljivi, jesu, što su pokazali i na Svjetskom prvenstvu. Bilo kakvo opuštanje oni će itekako znati kazniti. Prema tome, ne možemo i ne smijemo ući u utakmicu opušteno i lagano, ni jedna momčad, a pogotovo ne Nijemci, neće se olako pustiti. Očekujem prije svega fizički tešku utakmicu - rekao je Joković u najavi našeg prvog susreta u Budimpešti.

Današnji bodovi nužni su i kako bismo u pravom raspoloženju ušli u vjerojatno odlučujući susret za prvo mjesto skupine, koje donosi izravno mjesto u četvrtfinalu, protiv Crne Gore u četvrtak.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike