Regija
OPĆINA ČAČINCI POMAŽE MLADIM SPORTAŠIMA

Sportskim stipendijama do
razvoja lokalnog sporta
i zdravog života mladih
Objavljeno 12. siječnja, 2020.
ČAČINCI

Oduvijek su Čačinci poznati kao mjesto sportskih talenata i velikog sportskog srca. Vrhunska je to odlika koja je ne samo ovome mjestu, nego i mnogim drugim klubovima u kojima su njegovi sportaši nastupali, donosila pobjede i trofeje.

A kako bi svako čačinačko dijete, učenik i student, što više vremena i bavljenja sportom kroz svoje djetinjstvo i mladost provelo upravo u u svojoj sredini, Općina je prije nekoliko godina povukla važan potez. Naime, Općina Čačinci dodjeljuje sportske stipendije, a glavna odrednica ove stipendije je da njezini korisnici igraju isključivo u čačinačkim sportskim klubovima.

- Sportskim stipendijama koje već duži niz godina dajemo našim studentima pomažemo učenicima i studentima koji su aktivni sportaši u bilo kojem našem klubu, dakle nogometnom, košarkaškom, streličarskom, boćarskom i drugim klubovima, sa željom da oni ostanu u našim klubovima i dalje se razvijaju, a i sami smo svjedoci da takav rad s domaćim sportašima daje odlične rezultate.

Evo košarkaši su nam prvi u trećoj ligi, naši nogometaši u vrhu su Prve Županijske lige, naši boćari su na ulasku u ovu sezonu uspjeli ući u viši rang natjecanja, a naši streličari osvajaju državna prvenstva, i kad se to pogleda, možda je sve to jedan mali segment od nas, ali je svakako jedna kockica u mozaiku velikih sportskih uspjeha - kaže načelnik čačinačke Općine Mirko Mališ. Nogometni klub "Mladost" jedan je od onih u kojemu igra veliki broj stipendista.

- Mi smo sada već nadaleko poznati, vjerujem kao jedini nogometni klub u županiji, možda i šire, koji ne plaća ni jednoga svoga igrača. Uvijek ćemo radije uložiti novac u sportsku opremu i ponuditi maksimalne uvjete za rad, prije svega djece, nego plaćati neke igrače koji dolaze sa strane. Učinili smo kako bi naša djeca i mladi znali voljeti i cijeniti svoju sredinu, naravno, ima uvijek onih koji odu čak i u klubove nižeg ranga za koju kunu, ali uglavnom smo uspjeli, posebno kada pogledamo da imamo više od stotinu djece u školi nogometa. Zato smatram da je i ova općinska sportska stipendija prava stvar, jedan oblik pomoći našim nogometašima koji se žele razvijati u domaćem klubu i pomoći njegovom uspjehu - kaže predsjednik NK "Mladost" Goran Bušljeta. V.G.
Sportske stipendije primaju mladi sportaši koji nastupaju isključivo u čačinačkim sportskim klubovima
Najčitanije iz rubrike