Regija
GRAD DONJI MIHOLJAC POTPISAO UGOVORE

Deset studenata primat će 800 kuna mjesečno
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC - U gradskoj vijećnici održano je potpisivanje ugovora sa studentima, novim stipendistima Grada Donjeg Miholjca u studijskoj godini 2019./2020., koji će tijekom deset mjeseci primati po 800 kuna mjesečno. Na ovogodišnji natječaj Grada pristiglo je 13 prijava, a uvjete je zadovoljilo 10 studenata, i to prema kriteriju prosjeka ocjena, prema kriteriju primanja u obitelji, prema kriteriju "djeca branitelja i invalida", te prema kriteriju "putuju i stanuju".

Od novih stipendista studenata na prvoj godini ih je dvoje, na drugoj sedmero te na šestoj jedan. Prema strukturi su među stipendistima najzastupljenije studentice - sedam je djevojaka i tri mladića. Dobitnici gradske stipendije su: Jelena Sedlar (2. godina na Filozofskom fakultetu u Zagrebu), Anton Smrekar (2. godina na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu), Ivana Sabolek (2. godina na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku), Monika Fuček (2. godina na Veleučilištu Lavoslava Ružičke u Vukovaru), Noemi Kožić (2. godina na Filozofskom fakultetu u Osijeku), Mateo Zetović (6. godina na Medicinskom fakultetu u Osijeku), Lucija Andračić (2. godina na Studiju sestinstva u Osijeku), Vanessa Eckhard (2. godina na Filozofskom fakultetu u Osijeku), Luka Kaučić (1. godina na Fakultetu elektronike, računarstva i informacijskih tehnologija) i Ana Pejin (1. godina na Studiju sestinstva u Osijeku).

Uz gradonačelnika Donjeg Miholjca Gorana Aladića, potpisivanju ugovora nazočila je i voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Vesna Miličić. Obraćajući se nazočnim studentima, gradonačelnik je istaknuo kako je ove godine stipendija sa 500 kuna povećana na 800 kuna.

- Želja nam je poticati mlade ljude da studiraju. Do prošle godine imali smo 21 studenta stipendista, a od ove godine ukupno 31. Nadam se da će vam dodijeljena sredstva pomoći u pokrivanju dijela troškova studiranja. Želim svako dobro u daljnjem školovanju, a Grad želi da u Donjem Miholjcu pronađete svoje radno mjesto i da ovdje ostanete – rekao je gradonačelnik Goran Aladić te pritom čestitao i okupljenim roditeljima.

U ime stipendista zahvalila se Ana Pejin. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike