Sport
RAZIGRANE ODBOJKAŠICE S DRAVE

Sat vremena do lagane pobjede
Objavljeno 9. prosinca, 2019.
Nije da su se u dosadašnjem tijeku sezone odbojkašice s Drave naosvajale bodova na domaćem parketu. Stoga je treće uzastopno superligaško domaćinstvo donijelo i malo dodatnog imperativa na pleća mlađahnog osječkog sastava. U sklopu 11. kola u nedjelju je u Gradski vrt stigao zagrebački Olimpik. Reklo bi se idealan protivnik za podizanje morala i pobjedničkog samopouzdanja. Osijek je imao pravo na optimizam bar zbog dva razloga. Osim igranja na domaćem parketu tu je i činjenica da su u prvom međusobnom ogledu igračice Miroslava Đekića slavile u Zagrebu. Stoga je bilo logično očekivati reprizu. Počelo je dobro, u prvom setu brzo je zasvijetlilo 9:2 na semaforu, što je gostujućeg trenera natjeralo na prvi time-out. Nije se nakon njega nimalo promijenio odnos snaga na parketu, gdje su domaće nastavile s dominacijom. Prvi set bio je ekspresan, za 17 minuta a gošće su osvojile mizerna četiri poena. Stoga je bilo realno očekivati da će Osječanke u nastavku dvoboja rutinski i bez stresa odraditi preostali dio posla. Tako je i bilo, pa je pred kraj drugo seta Đekić krenuo s miksanjem postave, a za gošće je bila dobra vijest da su uspjele osvojiti dvoznamenkasti broj poena. Treću dionicu domaći trener otvara ponovno s najjačim kadrom, a u uvodu je Olimpik čak i vodio. Kod 2:5 parket je zbog ozljede napustila i Krivić, ali njezine su suigračice uspostavile red na parketu i zaključile posao u tri seta.
Osim Osijeka, uvjerljivu pobjedu u ovom kolu ostvarila je i Enna Vukovar, koja je s 3:0 (18, 17, 23) u gostima nadvisila Brda iz Splita. N. B.
OSIJEK*3

OLIMPIK*0

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Ramić i Jurković (oboje Sisak).

OSIJEK: Kainz, Kolobarić, Ubavić, Karatović, Lovrić, Štebih, Krivić, Grahovac, Merkaš, Županić, Jurić, Lizatović, Raindl, Gajić.

OLIMPIK: Butković, Kovač, Šarin, Krišto, Radoš, Barać, Martinčić, Jelinčić, Barić, Stanišak.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:4, 25:13, 25:19
Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike