Sport
OPTIMIZAM SE TEMELJI NA KVALITETI, ALI I SUSRETU U TRNAVI

Igrat ćemo kao da nam je prva utakmica
Objavljeno 14. studenog, 2019.
Vrijeme na Kvarneru se primirilo, a hrvatska nogometna reprezentacija u kompletnom je sastavu odradila trening na riječkom stadionu Rujevica. Iz Monte Carla se vratio Luka Modrić, koji je u utorak dobio nagradu Golden Foot, a Borna Barišić i Josip Brekalo trenirali su s ostatkom ekipe. Njih su dvojica prva dva dana radila po posebnom programu, ali u srijedu su pod Dalićevom paskom odrađivali trening s momčadi na pomoćnom terenu Rujevice. Izbornik na raspolaganju ima kompletan kadar, a prestankom kiše i jakog vjetra stvoreni su i dobri uvjeti za trening, tako da su Vatreni u punom pogonu za subotnju akciju "Slovačka".

Jučer su se s novinarima družili Tin Jedvaj i Josip Brekalo, a obojica su složna u jednom - Hrvatska je jača, u subotu će dobiti Slovake i izboriti nastup na EURU 2020.

- Ostalo je još nekoliko dana do utakmice. U utorak smo obavili prvi ozbiljniji trening, sad jedva čekamo utakmicu. Znamo kolika je važnost susreta sa Slovacima, ali nemamo neki veliki presing. Postoji taj neki vanjski pritisak, svi govore o utakmici, ali mi ulazimo u susret kao da je prvi, a ne posljednji u ovim kvalifikacijama. Dat ćemo sve od sebe i idemo na pobjedu, svi u svlačionici znamo što možemo i kakva nam je kvaliteta - poručio je Tin Jedvaj, koji za Slovake kaže da su vrlo opasni i bit će težak suparnik.

- Opasan je Marek Hamšik, najiskusniji je i ima najviše utakmica u nogama. Imaju jako dobra krila, kao i vezni red. Tu je u obrani i Milan Škrinjar, koji igra odlično u Interu. Slovačka ima jako dobru ekipu i mislim da ne treba biti mjerilo naša pobjeda od 4:0 u Trnavi. No mi smo Hrvatska, bolji smo i kvalitetniji i samo to moramo dokazati u subotu - dodao je Jedvaj.

Brekalo se također slaže kako Slovaci neće biti nimalo lak suparnik, ali kvaliteta je na strani Hrvatske.

- Atmosfera u momčadi je odlična. Svi smo svjesni o kakvoj je važnoj utakmici riječ, znamo da je ovo nama i njima posljednja prilika da odigramo dobro i odemo na EURO. Mi smo u boljoj situaciji nego Slovaci, uvjerljivo smo ih pobijedili u Trnavi, i to nam daje pravo da se osjećamo kao favoriti - kazao je Brekalo. I. Liović
Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike